Receptes - Konservi un ievārījumi

Rudens salāti ziemai

Sastāvdaļas:
1 vidēji liela kāpostgalva,
500 g dažādu dārzēņu (pēc izvēles): gurķi, kabači, burkāni, paprika u.c.

Marinādei vajadzīgs:
300 g ūdens,
200 g etiķa (9%),
300 g cukura,
2 ēdamkarote sāls ,
1 ēdamkarote sinepju pulvera
garšvielas pēc vēlēšanās: piparu graudiņi, lauru lapas, dilles, ķiploka daiviņas u.c.


Laiks pagatavošanai:
Aptuveni 1 h

Pagatavošana:
Dārzeņus sasmalcina un vāra sālsūdenī 10- 15 minūtes. Nolej ūdeni un dārzeņus ievieto burkās, pārlej ar karstu marinādi un aizvāko ar metāla vāciņiem. Pasterizācija nav vajadzīga.