Receptes - Konservi un ievārījumi

Brūkleņu ievārījums

Sastāvdaļas:
2 kg brūkleņu,
600 g ķirbja,
400 g ābolu,
600 g plūmju,
1,2 kg cukura.

Laiks pagatavošanai:
Aptuveni 1,5 h

Pagatavošana:
Brūklenes pārlasa, aplej ar aukstu ūdeni un 2-3 stundas atstāj ūdenī, lai mazinās ogu rūgtums. Tad ogas jāvāra, kad tās ir pašķīdušas, pievieno cukuru, nomizotus,šķēlēs sagrieztus ābolus. Visu nedaudz pavāra, tad pievieno plūmes bez kauliņiem un gabaliņos sagrieztus ģirbjus. Viss tiek vārīts uz lēnas uguns, kamēr augļi iecukurojas un kļūst caurspīdīgi.
Ievārījums tiek pildīts izkarsētās burkās un aizvākotas ar izkarsētiem plastmasas vāciņiem. Ievārījums gatavs ziemai un uzglabājams pagrabā vai kādā citā vēsā vietā.