Receptes - Konditoreja un deserti

Rabarberu kūka

Sastāvdaļas:
4 olas, 200g sviests, 300g milti, 170g cukurs, 1/2 tējkarote soda, 1/2 tējkarote sāls, 350g rabarberi, 1/2 no citrona mizas šķēlītes

Laiks pagatavošanai:
60 minūtes

Pagatavošana:
Olas dzeltenums tiek atdalīts no baltuma. Tālāk veidojam mīklu no olas dzeltenuma, miltiem, sāls, sodas, 100g cukura un sviesta. Mīklu 0.5cm biezumā izklājam uz paplātes ar augstajām maliņām un cepam 10-15 minūtes. Pa to laiku sagriežam rabarberus. Pēctam izvelkam paplāti un uzberam sagrieztos rabarberus, pa virsu uzberot pārējo cukura daudzumu. Pēc vajadzības un garšas pievienojam arī sarīvētu citrona miziņu un cepam vēl 14-16 minūtes.
Pa to laiku saputojam olas baltumu ar nelielu daudzumu pūdercukuru. Izvelkam paplāti laukā un gatavo masu izklājam uz gandrīz gatavās kūkas. Samazinam cepšanas temperatūru un cepam līdz olbaltums kļūst nedaudz brūngans. Velkam ārā un pēc garšas vajadzības pārkaisam ar pūdercukuru.