Receptes - Konditoreja un deserti

Garšīgā ābolu kūka

Sastāvdaļas:
2 glāzes miltu
1 glāze cukura
3 olas
1 tējkarote cepamā pulvera
3 tējkarotes vanilīna cukura
2 ēdamkarotes skābā krējuma
1 glāze kefīra
4 lieli āboli
Kanēlis

Laiks pagatavošanai:
45 minūtes

Pagatavošana:
Miltus ar cukuru, 2 olām, vanilīna cukuru, cepamo pulveri un kefīru sajaucam viendabīgā masā un liekam uz mirkli notāvēties, kamēr nomizojam un sagriežam ābolus šķēlītēs vai kubiciņos. Citā traukā sajaucam atlikušo olu kopā ar skābo krējumu un ēdamkaroti cukura. Mīklu izlejam uz cepešpannas, pārkaisam ar āboliem, pārlejam ar sakulto olu ar krējumu un cukuru. Pārkaisaam pāri kanēli pēc izjūtas un liekam cepties aptuveni 30 minūtes 230 grādu karstumā.