Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe




Receptes

Medus torte



Sastāvdaļas:
- 2 olas
- 3 ēdamkarotes medus
- 500 g skābā krējuma
- 2 tējkarotes sodas
- 1/2 glāze cukura
- 3 glāzes miltu
- 100 g sviesta
- 1 šķipsniņa sāls
- Iebiezinātais piens

Laiks pagatavošanai:
100 min.

Pagatavošana:

Olas sajaucas ar cukuru, viegli uzkuļot. Pievieno sviestu, medu un sodu. Liek ūdens peldē uz nelielas uguns, nemitīgi maisot. Maisa aptuveni 15 minūtes līdz masa paliek gaisīga, uz pusi vairāk. Noņem no uguns. Masai pievieno izsijātus miltus. Mīkla ir mīksta un lipīga. Mīklu aptin ar pārtikas plēvi un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai. Kad mīkla atdzisusi, to sadala 5 daļās. Katru izrullē aptuveni 5 mm biezumā. Cep 3-5 minūtes 200 grādos. Biskvītu izvelk no cepeškrāsns un izveido vajadzīgo formu. Atlikumus no biskvīta sadrupina drupačās. Kad visi biskvīti izcepti, liek tos malā, lai atdziest. Pa to laiku gatavo krēmu - skābo krējumu sajauc ar iebiezināto pienu līdz veidojas viendabīga masa. Uz paplātes liek biskvītu un katru apsmērē ar krēmu. Torti izdekorē ar drupačām un pēc vēlmes pa virsu var uzlikt kādas ogas.






Iedvesmojies ar receptēm un atklāj jaunas garšas virtuvē! Garšīgu ēdienu receptes gan ikdienai, gan svētkiem.
Deserti, Āzijas virtuve, Zupas, Pasta, Pamatēdieni, Salāti un uzkodas, Gaļa, Zivis un jūras veltes.