Receptes
Rib-Eye steiks
Sastāvdaļas:
300g Rib-Eye steiks 50g zaļumu sviesta 1 rozmarīna zariņš 1 daiviņa ķiploka Sāls un pipari Eļļa ierīvēšanai
Laiks pagatavošanai:
40 min.
Pagatavošana:
Gaļu izņem no ledusskapja, atlaidina, apmēram 30 minūtes istabas temperatūrā. 10 minūtes pirms cepšanas, steiku ierīvē ar eļļu, uzber sāli un piparus. Ņem čuguna vai dzelzs pannu, kas labi tur karstumu, uzkarsē, līdz sāk kūpēt. Liek pannā gaļu. Uz pannas eļļu vai sviestu neliek. Steiku cep 2 minūtes, tad apmet otrādi. Ierīvē ar izspiestu ķiploku un rozmarīnu. Uzliek zaļumu sviestu. Pēc 2 minūtēm gaļu noņem no pannas, uzliek uz koka dēlīša un ietin follijā. Atstāj 5 minūtes nogatavināties.
Iedvesmojies ar receptēm un atklāj jaunas garšas virtuvē! Garšīgu ēdienu receptes gan ikdienai, gan svētkiem.
Deserti, Āzijas virtuve, Zupas, Pasta, Pamatēdieni, Salāti un uzkodas, Gaļa, Zivis un jūras veltes.