Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Latvijas izcilākā koklētāja koncertēs Bauskas pilī 11.02.2012

Article Image

Sestdien, 11.februārī plkst. 16:00 Bauskas pils muzejā notiks koklētājas Laimas Jansones koncerts "Sidrabs", kurš apvieno tradicionālu kokles spēli un mūsdienīgas improvizācijas, to papildinās režisora Olafa Okonova veidotās videoprojekcijas - dabas un pilsētas uguņu faktūras, personīgu izjūtu tuvplāni, stihiskas kaislības.

Programma veidota apvienojot meditatīvo - impulsīvo, mūsdienīgo un senatnīgo. "Sidrabs" ir latviska meditācija - izjusta, emocionāla, pilna svaiga spara un apņēmības - tā, kas nepieciešama jaunam riņķim ap Sauli.

L. Jansone kopā ar grupu "Pērkonvīri" uzstājās Bauskas pilī Muzeju naktī 2010.gadā, izraisot lielu apmeklētāju interesi. Mūziķes kokles spēle rada pilnīgi jaunu priekšstatu par šā instrumenta iespējām un skanējumu. Lai sajustu šo mūziku, tā ir jādzird.

"Sidrabs" ir pirmā Baltijas valstu tautas mūzikas programma, kas vairāk kā 750 dalībnieku vispasaules konkurencē iekļuvusi oficiālajā "Womex 2011" izlasē, kurā iekļauj 30 dalībniekus, kurus atlasījusi un izvirzījusi profesionāla, starptautiska žūrija. "Womex" ir pasaules mūzikas industrijas gada visprestižākā notikums, kurā satiekas mūzikas profesionāļi no visām pasaules valstīm, lai dibinātu kontaktus, kopīgi realizētu dažādus projektus un prezentētu mūzikas sasniegumus un tendences. Laima Jansone un Olafs Okonovs Kopenhāgenā uzstājās pagājušā gada oktobra beigās. Tagad arī Jums ir iespēja redzēt, dzirdēt un sajust "Sidrabu" Bauskā.
Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Bauskas pils muzeja kasē, mākslas salonā Meistars Gothards un rezervēt pa tālr. 63923793, 63922280 vai e-pastu: bauska.pils@e-apollo.lv. Rezervētās biļetes jāizpērk ne vēlāk kā 30 min. pirms koncerta sākuma. Biļetes cena: 4,00 LVL