Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


III Blūza Svētki un nacionālais blūza konkurss

Article Image

Jau trešo gadu Latvijai ir savs blūza lielpasākums tā vispārpieņemtajā izpratnē – zem klajas debess ar lielu skatuvi, ar brīvdabai neiztrūkstošo alu un, protams, blūzu pāri visam! Pāris gadu laikā Latvijas blūzs ir audzis gan skaitā, gan briedumā un šī gada blūza notikumu kulminācija būs III Blūza svētki Siguldā.

Pirmo reizi svētki notiks 2 dienu garumā - piektdien un sestdien līdz pat pusnaktij Siguldas pilsdrupu estrādē skanēs blūzs.
Labākajiem Latvijas blūzmeņiem piebiedrosies arī virkne izcilu viesmākslinieku no tuvām un tālām zemēm, lai pārliecinātos un stāstītu tālāk, ka Blūzs arī Latvijā ir Blūzs!
Svētku laikā papildus festivāla koncertiem norisināsies arī Nacionālā blūza izpildītāju konkursa fināli, kuru laikā tiks noskaidrots, kurš pārstāvēs Latviju Eiropas galvenajā blūza notikumā – European Blues Challenge 2013.

Festivāla laikā būs apskatāma blūza fotogrāfiju izstāde no Baltijas lielākās džeza un blūza fotogrāfiju kolekcijas "Roots and Fruits".; darbosies blūza un džeza mūzikas ierakstu veikals, festivāla suvenīru bode un vinilplašu tirgotava, kā arī kafejnīcas un bāri. Savukārt Blūza kinozālē tiks demonstrēta blūzam veltīta filmu programma. Notiks arī blūza meistarklases blūza lietpratēju vadībā.

Turpinot Pirmajos Blūza svētkos ieviesto tradīciju plkst. 01:30 uz Rīgu dosies muzikālais Blūza vilciens.

Pasākumā drīkstēs fotogrāfēt un filmēt nekomerciālām vajadzībām un netraucējot apkārtējiem.

Ir padomāts arī par apmeklētajiem ar īpašām vajadzībām: transporta novietošanai ir rezervētas vietas Jaunās pils teritorijā iespējami tuvu ieejai estrādē, bet koncerta norises vietā ir rezervētas sēdvietas apmeklētājiem.

Rīko: Latvijas Blūza atbalsta biedrība sadarbībā ar Siguldas novada domi.