Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


IGO pirmais jubilejas koncerts Cēsīs 9.jūnijā

Article Image

9.jūnijā dziedātājs, mūziķis un tautā iemīļotais mākslinieks Igo kāps uz Vidzemes pērles - Cēsu Pils parka estrādes skatuves, lai priecētu skatītājus jubilejas koncertu cikla "MANI 50" pirmajā koncertā. Cēsu Pils parka estrādē jubilejas koncertu ciklā "MANI 50" kopā ar Igo būs komponisti Zigmars Liepiņš un Valts Pūce, operdziedātāja Evija Martinsone, dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels, Artis Dvarionas un Rolands Ūdris, talantīgā un virtuozā koklētāja Laima Jansone, kā arī "Latvijas Zelta talanti 2012" laureāts - koklētājs Ansis Jansons, šova "OKartes skatuve" līdere Antra Stafecka, saksofonists Zintis Žvarts, Igo pavadošā grupa un, protams, Vidzemes kamerorķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā.

Igo jubilejas koncerts paredzēts divās daļās un tajā varēs dzirdēt ne tikai tautā tik ļoti mīlēto Igo zelta repertuāru un jaunāko veikumu, bet arī mūziķa savulaik izpildītos skaņdarbus no Zigmara Liepiņa rokoperas "Lāčplēsis", operas "Parīzes Dievmātes katedrāle" un 90. gadu nogalē tapušā Jāņa Lūsēna muzikālā cikla "Kā maigi dzelošs rožu krūms".

Latviešu tautas varonim Lāčplēsim spēks slēpās ausīs. Komponists Zigmars Liepiņš, jautāts par Igo, atbild: "Igo spēks slēpjas īpašā spējā pāriet pāri visiem satricinājumiem, ko sagādā dzīve un pārvarēt visas iespējamās grūtības. Igo ir cilvēks, kas nekad nepadodas un cīnās līdz galam, lai beigās vienmēr izietu kā uzvarētājs."