Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


New York Jazz - 13. jūnijā Kongresu Namā

Article Image

13. jūnijā Kongresu namā Amerikas džeza topmūziķis, New York Voices līderis Pīters Eldridžs kopā ar vokālo grupu Framest un Latvijas labākājiem džeza mūziķiem.
Norises vieta: Rīgas Kongresu Nams;
Laiks: 13. jūn. 2012. pulksten: 20:00;
Biļešu cena: no 5 līdz 20 LVL.

Pīters Eldridžs ir ārkārtīgi daudzpusīgs talants – viņš komponē, atskaņo, aranžē, ieskaņo un māca. Manhatanas mūzikas skolā viņš kopš 1993. gada ir džeza vokāla nodaļas vadītājs. Eldridžs laidis klajā trīs soloieskaņojumus. Par viņa beidzamo CD Downbeat rakstīja: "Ja muzikālā inteliģence un meistarība būtu ceļazīme uz panākumiem tirgū, Eldridža Decorum nodrošinātu viņam vietu zvaigžņu ielokā. Spēcīga, plaša un daudzveidīga balss. Valdzinoši ilgpilna."

Pīters Eldridžs ir viens no divkārt Grammy ieguvušās vokālās grupas New York Voices līdzdibinātājiem. Grupa ieskaņojusi septiņus studijas albumus, tā jau divus desmitus gadu ceļo pa visu pasauli, to bieži var klausīties Kārnegi zālē, Avery Fisher Hall un Kenedija centrā. Pīters Eldridžs arī aktīvi komponē, viņa mūzika iekļauta Brazīlijas mūziķa Aivena Linsa, Kubas mūziķa Pakito d’Riveras un Džeinas Monheitas albumos. Pīters dzied arī vokālajā grupā Moss kopā ar Lušanu Sūzu, Keitu Makgeriju, Teo Blekmenu un Lorenu Kinhenu. Pīters Eldridžs sadarbojies ar tādām zvaigznēm kā Bobijs Makferins, Maikls Brekers, Meredita Monka, Freds Heršs, Deivids Bērns, Lerijs Goldings, Džošua Redmens un daudzi citi. Nesen Pīters Eldridžs rakstīja mūziku Adama Vaita dokumentālajai filmai No Job for a Women, kurā stāstīts par sievietēm korespondentēm Otrā pasaules kara laikā, kā arī komponēja savu pirmo mūziklu par Gustava Klimta dzīvi, mīlu un mākslu. Eldridžu regulāri aicina sniegt meistarklases visā pasaulē.(www.petereldridge.com)

Mūziķi:
Pīters Eldridžs, balss (New York Voices, ASV)
Mets Aronovs, bass (ASV)
Vokālā grupa Framest
Programma:
Džeza hiti

Avots: Latvijas Koncerti