Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Duets Viņš un Viņa koncertē Latvijā

Article Image

Šo sestdien, 28.jūlijā plkst.16.30 duets Viņš un Viņa viesosies Cesvainē, kur ar franču dziesmām kuplinās pils parka svētkus.

Duets "Viņš un Viņa" ir skaists francūža un latvietes mīlas stāsts, muzikāls uzvedums ar skaistākajām franču melodijām, kuras dziedājuši labi pazīstamie dziedātāji Montāns, Piafa, Dasēns, Brasēns, Trenē, Aznavūrs, Geinsbūrs, Beko, Brels un daudzi citi.
Viņa nāk no Rīgas, viņš - no ciemata Francijā, viņu ceļi krustojas...
Kopā viņi spēlē kopš pirmās satikšanās dienas, un viņu romantiskais stāsts turpina plaukt dažādās Eiropas vietās - Beļģijā, Vācijā, Polijā, Luksemburgā...

Viņa - Ilze Lejiņa, viena no pirmajām latviešu saksofonistēm, saksofonu kvarteta n[ex]t dibinātāja un vadītāja.
Ieguvusi maģistra grādu saksofona spēlē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Pilnveidojusi sevi studijās Dānijas Karaliskajā mūzikas akadēmijā un Nacionālajā mūzikas konservatorijā Montroijā Francijā, piedalījusies arī dažādās meistarklasēs un konkursos.
Piecus gadus spēlējusi Rīgas saksofonu kvartetā, ar kuru ieguvusi Lielo Mūzikas balvu. Pēc šis vērtīgās pieredzes Ilze izveidoja Baltijā pirmo dāmu saksofonu kvartetu n[ex]t, ar kuru spēlēts daudzviet Eiropā, ir arī ieskaņojumi Latvijas radio.
Ilze daudzus gadus bijusi saksofonu grupas koncertmeistare profesionālajā pūtēju orķestrī Rīga, spēlējusi solo partijas Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī un Latvijas Operas orķestrī.
Pašlaik viņa dzīvo Francijā, pasniedz saksofona spēli Luksemburgas internacionālajā skolā un spēlē klasiskās mūzikas trio Resonances.

Viņš ir franču saksofonists un multiinstrumentālists Freds Ormēns (Fred Hormain).
Viņa netipiskās mūziķa gaitas sākušās ar saksofona spēles un džeza studijām Francijā, Mecas konservatorijā, pēc tam Mecas universitātes Muzikoloģijas fakultātē, un turpinājušās kā saksofona spēles pasniedzējam.
Taču pavisam drīz Freds sekoja savam sapnim par skatuvi. Viņš krājis pieredzi, piedalīdamies daudzos projektos džeza, salsas, elektro un funk stilā gan Francijā, gan Eiropā. Talantīgs un spontāns, viņš improvizējot jebkuru dzīves mirkli pārvērš maģiskā piedzīvojumā.
Viņa jaunākajā soloalbumā Introspection dzirdami skaņdarbi, ko viņš pats komponējis, aranžējis un arī ierakstījis visus instrumentus.

Duets būs dzirdams
šo sestdien, 28.jūlijā plkst.16.30 Cesvainē,
piektdien, 3.augustā plkst.21.00 Dailes teātra Epikūra dārzā,
piektdien, 10.augustā plkst.20.00 Merlin restorānā Spīķeros,
sestdien, 11.augustā plkst.18.00 uz Spoguļegles skatuves Vecrīgā.

Vairāk informācijas: www.vinsunvina.lv