Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Nedēļas nogalē uz Tukumu pēc smukuma

Article Image

Augusta otrā nedēļas nogale pavadāma Ķemeros, Tukumā un Jaunpilī! Jau piektdienas, 10.augusta vakarā iesāksies un visu nedēļas nogali Ķemeros tiks svinēti Ķemeru svētki. Svētkus atklās nu jau tradicionālais nakts koncerts pie Ķemeru sēravota paviljona "Ķirzaciņa", kurā klausītājus priecēs jauna un atraktīva mūziķu grupa "The Sparkling 5". Koncerta sākums pl. 22.00. Savukārt sestdien, 11.augustā kultūras norises turpināsies ar dažādiem koncertiem uz brīvdabas skatuves. Rīta cēliens būs veltīts mazajiem skatītājiem, bet ap pusdienlaiku skatuvi pārņems dažādu mūzikas stilu jaunās grupas. Diena noslēgsies ar kārtīgu izdancošanos zaļumballē, ko no pl.21.00 spēlēs grupa "Apvedceļš". Protams, svētku laikā neizpaliks arī sporta un orientēšanās aktivitātes, kas norisināsies svētdien, un arī sērūdeņu un dūņu izzināšanai veltīta ekskursija "Pa Ķemeru nacionālā parka dziedējošās zelta dzīslas pēdām".

Bet piektdienas vakarā, 10.augustā pl.22.00 Tukumā, Durbes estrādē uzstāsies tukumniece Samanta Tīna ar vasaras koncertprogrammu "Samantas Dance Party", kurā skanēs populārākās 80. un 90. gadu diskotēku un klubu himnas. Koncerta viesi - grupa MONO un DJ Japānis. Sīkāka informācija un biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv .

Sestdien, 11.augustā Jaunpils pilī notiks tradicionālie Viduslaiku svētki. Spēks un daile ir šī gada svētku lielākās un slavinātākās vērtības, kas cieņā, protams, bijušas arī viduslaikos. Viduslaiku vīru spēku mērīs Spēkavīru sacensībās, kas Jaunpilī izpaudīsies ragavu un celmu vilkšanā, vairoga nešanā, baļķa celšanā, bruņinieku stumšanā, mucu mešanā, laukakmeņu nešanā un kraušanā. Dailes soli izdejos grupa Calendula, bet ugunsgrēku sirdīs ar dziesmām dzēsīs aktieri Marija Bērziņa un Egils Melbardis. Darbosies radošās darbnīcas un viduslaiku izklaides, būs amatnieku tirdziņš un mājas vīnu degustācijā par smaržām un garšas buķeti pils pagrabiņā dalīsies Austra Sipeniece. Būs arī burvju mākslinieki un triku meistari, bet jautrus un nebēdnīgus piedzīvojumus mīlas frontē rādīs "Opā-Opā" izrādē "Minhauzena precības". Pasākumu kopā savīs bruņinieks un spēkavīrs - Raimonds Bergmanis, bet vakara balli spēlēs ansamblis "Bruģis". Lai pilnīgāk izbaudītu viduslaiku gaisotni un burvību, svētkos variet ierasties viduslaiku tērpos!