Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


IL DIVO un orķestris 3.oktobrī

Article Image

Spīdošs pop dziedātāju kvartets ar operas balsīm IL DIVO pēdējo septiņu gadu laikā ir plūcis laurus visā pasaulē. IL DIVO kļuvis par līderiem klasiskājā Overna žanrā, un rezultātā viņi sasnieguši vienu no labākajiem rezultātiem jaunās tūkstošgades mūzikā. 2012. gada martā, pēc jaunā albuma "Wicked Game" iznākšanas, IL DIVO uzsāk ceturto vispasaules koncerttūri, kas ietver sešus kontinentus. IL DIVO faniem būs unikāla iespēja dzirdēt kvartetu dzīvajā koncertā "Arēnā Rīga".

IL DIVO tūre pasaulē ir guvusi milzīgus panākumus: spānis Karloss Marin, amerikānis David Miller, francūzis Sebastians Izambar un šveicietis Urss Buhler ir uzstājušies labākajās koncertzāles Eiropā un Lielbritānijā, ieskaitot koncertu dzīvajā izpildījumā "Royal Albert Hall" Londonā. IL DIVO iepriekšējā koncerttūre "An Evening With IL DIVO" turpinājās visu 2009. gadu. Koncerti notika 130 pilsētās, kur IL DIVO guva milzīgus panākumus, kā rezultātā IL DIVO uzvarēja "Billboard Award" kategorijā "Pati grandiozākā un lielākā gada tūre".

"IL DIVO izgāja pasaules arēnā kā vienīgā grupa, kas spējusi apvienot klasisko un popmūziku. Viņu panākumi ir cieņas izrādīšana mūziķiem. IL DIVO ir ļoti talantīgi. Par to liecina fakts, ka miljoniem cilvēku visā pasaulē iedvesmojas no viņu mūzikas stila" - apgalvo IL DIVO pārstāvis Džons Giddings.

Par jaunās IL DIVO tūres scenāriju rūpējās Brian Burke, kurš bija mākslinieciskais direktors slavenajai Lasvegasas izrādei "La Reve", kā arī producents Celine Dion "A New Day" slavenajā vietā Caesars Palace. Kopā ar IL DIVO kvartetu 2012. gada tūres ietvaros uzstājas katras valsts slavenākie orķestri. Koncerta laikā būs redzami dažādi vizuālie efekti un labākās kompozīcijas no IL DIVO, kā arī repertuāru papildinās jaunās dziesmas no ilgi gaidītā albuma "Wicked Game".

"IL DIVO ir ideāls mūsdienu operas, teātra un popmūzikas savienojums. Man darbs kopā ar viņiem ir privilēģija, kurā mēs radām brīnišķīgu vizuālo ainavu, aicinot publiku izbaudīt šo teātra mākslu" - stāsta IL DIVO radošais direktors Brian Burke.

Jauno pašu veiksmīgāko starptautiskā kvarteta IL DIVO albumu "Wicked Game", kas ir grupas piektais studijas albums, fani gaidīja ar nepacietību. Tajā iekļautas 10 kompozīcijas: tajā ir dramatiskā kino versija "Wicked Game" (Chris Isaak), emocionāli skaistā "Crying" (Roy Orbison) un dievišķā "Balodis L"Amore", kas tapusi, iedvesmojoties no viena no populārākā klasiskās mūzikas skaņdarba "Adagio" (Samuel Barber).

IL DIVO atklāja pasaulei pilnīgi jaunu mūzikas skanējumu. IL DIVO kolektīvs ir ieguvis 150 zelta un platīna balvas 33 valstīs. IL DIVO ir pārdevis 26 miljonus savu 5 albumu kopijas, tostarp arī "Wicked Game". 2011. gadā IL DIVO tika atzīts par uzvarētāju "Music Awards Classical Brit Awards" nominācijā "Mākslinieks vai desmitgades kolektīvs". Viņu multi-platīna debija "IL DIVO" (2003) un nākamie albumi "Ancora" (2005), "Siempre" (2006) un "Promise" (2008) ieguva pirmās vietas nacionālajās mūzikas aptaujās 50 valstīs, sasniedzot lielu pārdošanas apjomu.

Lai arī kvartets IL DIVO ir ieguvuši pasaules slavu, viņi turpina savu koncertturneju ar savu jauno albumu "Wicked Game", kas ieies mūzikas vēsturē ar saviem unikālajiem sasniegumiem. IL DIVO ar katru noti caurstrāvo klausītāju sirdis, modina klausītāju emocijas un jūtas un gaida brīdi, lai dalītos savā mūzikā ar visu pasauli.

IL DIVO 2012. gada koncerttūri orķestra pavadījumā atbalstīta "Octagon Music, Syco Music & Solo".

IL DIVO 3. oktobrī Arēnā Rīga. Sākums plkst. 19:30, ieeja no 18:30.

Biļetes - Biļešu serviss kasēs