Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Play Granade Fest 1" mūzikas klubā "Melnā Piektdiena"

Article Image

Šī gada 21.septembrī norisināsies latviešu alternatīvās kustības "Play Granade" organizētais mūzikas un kultūras festivāls "Play Granade Fest 1" mūzikas klubā "Melnā Piektdiena".

Pasākumu pārstāvēs gan vietējās, gan ārzemju smagās mūzikas žanru pārstāvošās grupas. Starp šīm apvienībām nozīmīgi būtu izcelt viesu grupu KHROMA no Somijas (Helsinkiem) – http://www.khromaband.com/. Šie pārstāvji savā mūzikā veiksmīgi apvieno dažādus alternatīvās un elektroniskās mūzikas žanrus, kā metal, trip hop, electro un darkstep. Grupa "Khroma" tuvākajā laikā līdzās jau izdotajam mini-albūmam "Self Titled" plāno plašākai sabiedrībai prezentēt savu jauno singlu "Chariots".

Starp vietējām smagās mūzikas grupām, kas koncertēs pasākumā jāmin RETRACE MY LIFE, kas "vienā katlā" iemaisījuši tumšākos mūzikas žanrus ar tehnisko metālu, sauktu arī par "djent". Savukārt, dažādus netradicionālos smagās mūzikas žanra elementus apvienotus vienā veselumā publikai sniegs grupas HELID, BURNED IN BLIZZARD un SOUND MACHINERY. Lai pasākumu padarītu vēl baudāmāku, grupu sarakstam pievienotas 2 daudzsološās latviešu post-hardcore / metalcore apvienības BLINDED MEMORY un AMELIA THE MURDERER.

Pasākuma organizatori paši ir Latvijā dzīvojoši mūziķi, sportisti un alternatīvās kustības pārstāvji, kas jau zināmu laiku darbojas attiecīgajā nozarē. Par motivāciju pasākumu organizēšanai tiek izvirzīts Latvijā trūkstošais pilna spektra alternatīvās mūzikas, kultūras un ekstrēmā sporta šovu piedāvājums apvienots vienuviet.