Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


"VEF Rīga": zelts Latvijā, TOP8 Eiropā un izslēgšanas spēles VTB Vienotajā līgā

Article Image

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" publiskoja kluba mērķus 2012./13.gada sezonā, par prioritāti nosaucot dalību starptautiskajos turnīros.

"VEF Rīga" prezidents Māris Martinsons klātesošos sveica ar jauno basketbola sezonu. "2012./13.gada sezonai esam izvirzījuši agresīvus mērķus – iekļūt TOP 8 Eiropas kausā, bet VTB Vienotajā līgā – izslēgšanas spēlēs. Mērķis Latvijas Basketbola līgā saglabājas līdzšinējais – izcīnīt zeltu", paziņoja M.Martinsons, kurš arī informēja, ka Vefiņš vairs nespēlēs Baltijas Basketbola līgā.

Kluba vadība arī akcentēja, ka spēlēšana Eiropas kausā un VTB Vieotajā līgā nozīmē iespēju ne tikai pārstāvēt Rīgu un Latviju augstā basketbola līmenī, bet arī nodrošināt labu basketbolu Latvijas skatītājiem. Piemēram, šosezon līdz ar mums jau ierasto Kauņas "Žalgiri" Arēnā Rīga redzēsim arī Eiroas superklubu Maskavas CSKA. Visas starptautisko turnīru spēles "VEF Rīga" aizvadīs Arēnā Rīga, ar ko klubam izveidojusies ļoti laba sadarbība, tās (gan mājasī, gan izbraukuma) translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls. Savukārt Latvijas Baskebtola līgā klubs turpinās pērn labi iesākto praksi spēlēt Latvijas reģionu pilsētās, kur ir laba basketbola infrastruktūra, bet nav savas augstākajā līmenī spēlējošas komandas. Pirmais mačs jau trešdien, 3.oktobrī, plkst.18:30 pret "Latvijas Universitātes" komandu notiks Madonā.

Kluba galvenais treneris Ramunas Butautas informēja par "VEF Rīga" komplektāciju, paužot gandarījumu par saglabāto komandas kodolu un piesaistītajiem spēlētājiem saspēles vadītāja pozīcijā, īpaši uzsverot E.J.Rowland, kurš pērno sezonu aizvadīja Spānijas "Unicaja" komandā. Butauts arī uzsvēra, ka mērķi komandai ir izvirzīti augsti un tiks pieliktas visas pūles to īstenošanai.

"VEF Rīga" kapteinis Kristaps Janičenoks akcentēja labo mikroklimatu komandā. "Ļoti pozitīvi vērtēju, ka pirmssezonas sagatavošanās posmā piedalījās visi leģionāri, bieži tā nenotiek. Savukārt Latvijas vasltsvienības spēlētāji Dairis Bertāns un Kaspars Bērziņš, kas pievienojās komandai vēlāk, ir ļoti labā formā. Mēs esam gatavi sezonai, ar nepacietību gaidām tās sākumu."

"VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups informēja, ka kluba budžets 2012./13.gada sezonai būs nepilni trīs miljoni eiro, kā arī pateicās "VEF Rīga" sponsoriem, kas visi turpina sadarbību ar Latvijas čempionvienību. Tāpat E.Jaunups informēja, ka "VEF Rīga" arī nākamajā sezonā turpinās ieguldīt ievērojamus finanšu līdzekļus jaunatnes basketbolā, līdzfinansējot gan U18, gan "VEF skolas" komandas, rīkojot "VEF Rīgas skolu superlīgu" u.tt..