Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


El Mars iesildīs publiku pirms Kristas Bellas iznāciena

Article Image

21. oktobrī amerikāņu dziedātāja un režisora Deivida Linča oficiālā mūza sniegs savu vienīgo koncertu Rīgā, kas notiks klubā "Palladium". Iesildīšanā pie dīvas, kuras dziesmu autors ir pats dižais kino mistifikators ("Tvinpīka", "Malholanda ceļš"), uzstāsies grupa "El Mars" – Latvijas modernās mūzikas karstais pīrādziņš.

Tieši pirms sava jaunā albuma "Mind Heroes" klajā nākšanas (relīzes datums ir 22. oktobris), grupa "El Mars" izpildīs savas svaigākās dziesmas.

Kas saista modīgo grupu no Latvijas, kas spēlē lirisku indīpopu, un amerikāņu dīvu ar medus saldu balsi, kura šobrīd laižas savā pirmajā Eiropas turnejā ar mistiskajām Linča dziesmām?

Gan grupas "El Mars", gan Kristas Bellas albumu māsteringu ir veidojis amerikānis Braiens Ljūsi (Brian Lucey). Viņš, protams, piedalījies arī paša Deivida Linča 2011. gada albuma "Crazy Clown Time" tapšanā. Braiens Ljūsi sadarbojas ar vairākiem slaveniem mūziķiem: Ēriku Kleptonu, grupu "Sigur Ros" u.c.

"Esmu dzirdējis, ka Braiens Ljūsi dara ar mūziku patiesus brīnumus. Bija skaidrs, ka mēs nevarēsim atļauties tik augstas klases speciālistu. Taču viņu ieinteresēja mūsu albums, un viņš piedāvāja "indī" cenas: )). Sadarbība ar pasaules slavenību ir kļuvusi par lielisku stimulu, lai radītu. Jo Braiena ausis dzird to, ko citi nespēj atšķirt," saka grupas "El Mars" līderis Raimonds Gusarevs.

"El Mars" neizpušķo savu mūziku ar daudziem un dažādiem specefektiem. Gatavodami jauno albumu, muzikanti ir iedvesmojušies no 60. un 70. gadu tīrajām skaņām.

Grupas "El Mars" pirmais albums nācis klajā 2008. gadā. Šovasar muzikanti ir piedalījušies mūzikas festivālā "Laba Daba". Jūs vēl neesat dzirdējis grupas uzstāšanos? To var labot 21. oktobrī plkst. 20.00 klubā "Palladium" (ieeja no plkst. 19.00).