Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Spāņu flamenko ģitārista Vicente Amigo koncerts LNO 26.novembrī

Article Image

26. novembrī Rīgā Latvijas Nacionālajā operā koncertu sniegs spāņu komponists un ģitāras virtuozs Vicente Amigo, informē koncertaģentūra «Live Fest». Biļetes uz Vicente Amigo koncertu iespējams iegādāties visās Biļešu Serviss tirdzniecības vietās.
Vienmēr ar ģitāru, vienmēr atvērts klausītājam spāņu izcelsmes virtuozais mākslinieks Vicente Amigo priecēs publiku ar flamenko skaņām, kurās spējis majestātiski apvienot vairākus mūzikas stilus, gan no Āfrikas, gan no Tuvajiem Austrumiem. Koncerta ietvaros dzirdēsim, gan pēdējā albuma "Paseo De Gracia" repertuāru, gan citus slavenākos gabalus no iepriekšējiem mākslinieka albumiem, kas saņēmuši vairākkārtējus apbalvojumus, tai skaitā arī latīņu Grammy balvu.
"Mūzikā kalnus negāž ar izskatu, tautību vai ādas krāsu. Mūzikā kalnus gāž ar intelektu, dvēseli un tehniku! Šis mākslinieks ir viens no diviem (Paco de Lucia) flamenko mūzikas izpildītājiem un autoriem, kurš Spānijas čigānu tautas mūzikā balstīto muzicēšanas veidu ir padarījis par pilnvērtīgu žanru pasaules mūzikā blakus džezam, rokam, akadēmiskajai mūzikai, u.c. Vicente savas ģitāras spēles prasmes un briljanto tehniku izmanto kā līdzekli, lai atklātu saņdarba vēstījumu un imptovizējot sūtītu dievišķās inspirācijas klausītājiem," tā par mākslinieku izsakās latviešu mūziķis Aivars Hermanis.
Vicentes ģitārspēles stils mijās ar autentisko Paco de Lucia un romantisko Ottmar Liebert. Mākslinieks iemīlēja mūzikas skaņas jau pavisam agrā jaunībā, gūstot iemaņas pie slaveniem flamenko māksliniekiem, kā, piemēram, El Tomate, Meringue de Cordoba un Manolo Sanlucar, ar kuru kopā viņš nostrādāja vairāk kā desmit gadus. Runājot par flamenko Vicente apgalvo, ka tā ir māksla, kurai nav robežu, nav kultūras - tā ir universāla valoda, kas spēj vienot.
Par "21. gadsimta flamenko ģitāristu" dēvēto mākslinieku Vicente Amigo Rīgā varējām dzirdēt pirms sešiem gadiem, kad ģitārists pirmo reizi priecēja Latvijas mūzikas cienītājus, 26. novembrī viņš atgriezīsies, lai prezentētu savu pēdējo gadu veikumu.