Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Noslēgusies dziesmu iesniegšana 2013. gada Eirovīzijas Nacionālajai atlasei

Article Image

Ar augstu aktivitāti noslēgusies dziesmu iesniegšana 2013. gada Eirovīzijas konkursa Nacionālajai atlasei. Kopumā šogad iesniegtas 122 dziesmas no kurām 72 ir pašmāju, 40 ārvalstu autoru darbi un 10 ir mūsu un citvalstu mūziķu kopdarbi. Bez Latvijas pārstāvētās valstis ir: Dānija, Somija, Anglija, Īrija, Austrija, Vācija, Francija, Itālija, Izraēla, ASV, Nigērija, Igaunija, Lietuva, Beļģija, Nīderlande, bet visplašāk pārstāvēti Zviedrijas autori.

Šodien dziesmu vērtēšanu uzsākusi LTV izveidotā žūrija, ko pārstāvēs pieredzes bagāti Latvijas un Eiropas valstu mūzikas eksperti. Tiks izvēlētas divdesmit četras dziesmas, kuras sacentīsies pusfinālos.

Jau ziņots, ka šogad Eirovīzijas konkursa Nacionālās atlases posma pusfināla koncerti noritēs citādākā formātā nekā līdz šim, proti, pusfināli risināsies stāvkoncertos, izpildītājiem atrodoties ciešā kontaktā ar publiku. Šīs Nacionālās atlases projekta devīze: Piecel kājās Eiropu! Turklāt visam Nacionālās atlases posmam ir radīts jauns nosaukums, kas līdz ar jauno koncepciju tiks publiskots reizē ar pusfināla dziesmām.

Lai paziņotu Eirovīzijas 2013 Nacionālās atlases pusfinālā iekļuvušās 24 dziesmas un to autorus, kā arī publiskotu jauno Eirovīzijas konkursa Nacionālās atlases konceptu, Latvijas Televīzija otrdien, 11. decembrī, plkst. 15:00 aicina mediju pārstāvjus uz preses konferenci Latvijas Televīzijā (Zaķusalas krastmalā 3), 19. stāva Sēžu zālē.

Preses konferencē piedalīsies: LTV valdes loceklis Edgars Kots, LTV 1. kanāla direktore Baiba Šmite, Eirovīzijas projekta producente Zita Kaminska, LTV izveidotās žūrijas pārstāvis, u.c. Žurnālistiem savu ierašanos lūdzam apstiprināt pa e-pastu maija@ipa7.lv.

Pusfinālu koncerti norisināsies 8. un 9. februārī koncertzālē ‘’Palladium’’, klātesot skatītājiem, un būs redzami tiešraidē LTV1. Biļetes drīzumā būs pieejamas tirdzniecībā.

Nacionālās atlases fināls notiks 16. februārī Ventspils teātra namā "Jūras vārti".

Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālo atlasi Latvijas Televīzija arī šogad organizē sadarbībā ar ilggadējiem sadarbības partneriem – Ventspils pilsētu un Ventspils attīstības aģentūru, – kuri jau trīspadsmito gadu sniedz neatsveramu atbalstu Starptautiskā dziesmu konkursa rīkošanā, kas ir tik nozīmīgs Latvijas mūziķiem un visai sabiedrībai.

2013. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Starptautiskais fināls notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Pusfināli ir paredzēti 14. un 16. maijā, bet fināls – 18. Maijā.