Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Valentīndienā Kauņā uzstāsies Slešs

Article Image

14. februārī Kauņas Žalgira arēnā koncertēs viens no pasaules izcilākajiem ģitāristiem, bijušais Guns N"Roses dalībnieks un kopumā ģeniāli ekscentrisks mākslinieks pasaules rokmūzikā – Slešs (Slash). Vienīgajā koncertā Baltijā Slešs uzstāsies kopā ar grupu The Conspirators un vokālistu Mailzu Kenediju (Myles Kennedy), priecējot klausītājus gan ar sava jaunākā albuma Apocalyptic Love, gan iepriekš sarakstītiem, tostarp Guns N"Roses, hitiem.

Huligāns ar cilindru, lieliskākais pasaules ģitārists, pazīstamākais roka alkoholiķis – kā tikai ilgās karjeras laikā prese nav viņu dēvējusi! Guns N"Roses ziedu laikos kopā ar vokālistu Akselu Rozu viņi veidoja šī dumpinieciskā kolektīva kodolu; Slešs neskaitāmas reizes uzstājies ar Oziju Osbornu, Elisu Kūperu, Maiklu Džeksonu un virkni citu zvaigžņu. Kopējā albumu tirāža, kuru radīšanā piedalījies Slešs, pārsniedz 100 miljonus, un pēc žurnāla Classic Rock vērtējuma viņš uzskatāms par vienu no visu laiku izcilākajiem ģitāristiem. Pēdējo 4 gadu laikā mūziķis aktīvi pievērsies solokarjerai. Iecementējot karjeras sasniegumus, šī gada jūlijā Holivudas Slavas alejā, iepretī Hardrock Cafe, viņam atklāta sava zvaigzne.

Slavenais skatuves tērps – cilindrs, saulesbrilles un ādas bikses –, kas tagad kļuvis par viņa tēla neatņemamu sastāvdaļu, saskaņā ar nostāstiem, salasīts triviālā ceļā. Cilindrs nočiepts kādā tērpu veikaliņā, un apņemot tam apkārt saplēstu jostu, sanācis oriģināls aksesuārs. Saulesbrilles? Nu, kas par rokstāru bez saulesbrillēm? Savukārt pirmās ādas bikses vispār esot atrastas nomestas pie atkritumu kastes. Ilgstoši par tēla organisku aksesuāru kalpoja arī neiztrūkstošā cigarete lūpu kaktiņā, taču kopš 2009. gada, kad no vēž mirst Sleša māte, viņš atmet smēķēšanu.

Gandrīz 10 gadus Sleša un Aksela Rouza duets lika simtiem tūkstošu sajūs minātu meiteņu un zēnu pildīt stadionus, pirkt miljoniem Guns N"Roses albumu un aksesuāru. Par nožēlu faniem 1996.gadā Sleša un Aksela ceļi šķīrās un vismaz pagaidām nekas neliecina, ka tie jebkad varētu atkal krustoties. Ģitārists nodibināja savu formāciju Slash‘s Snakepit, bet 2002.gadā kopā ar citiem Guns N‘Roses "cīņu brāļiem" (izņemot Akselu Rouzu) savāc formējumu Velvet Revolver, ar kuru top gan veiksmīgi albumi, gan koncertturnejas.

Biļetes pieejamas www.bilesuserviss.lv tīklā. To cena no Ls 20.