Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Zvaigznes diena mūzikā

Article Image

Svētdien, 6. janvārī Rīgas Jēzus baznīcā, Elijas ielā 18 pēc dievkalpojuma notiks orķestra kameransambļa ‘’Rīga Chamber Winds’’ koncerts "Zvaigznes diena mūzikā". Diriģenti Jānis Puriņš un Māra Zandersone. Solisti Anastasija Hotuļeva (oboja) un Matīss Smiltiņš (trompete).

Programmā Georgs Fīlips Tēlemanis, Antonio Vivaldi, Volfgangs Amadejs Mocarts, Ludvigs van Bēthovens, Šarls Guno. Ieeja bez maksas.

Zvaigznes diena ievada Atspīdēšanas laiku. To mēdz saukt arī par Epifānijas dienu. Iespējams, ka tieši šis laiks visprecīzāk raksturo Latvijas Universitātes pūtēju orķestra mūziķu un diriģenta Jāņa Puriņa vīziju par savu kolektīvu. Orķestris bieži muzicē baznīcās, ar panākumiem vairākkārt to darījis arī Lietuvā, un vienmēr tie ir bijuši īpaši koncerti – gaišuma, prieka un gaismas pilni.

2012. gada 27. maijā Vasarsvētkos Sāpju Dievmātes katoļu baznīcā pirmo reizi atklātā koncertā uzstājās orķestra kameransamblis ‘’Rīga Chamber Winds’’, saviem klausītājiem piedāvājot Riharda Štrausa, Jozefa Haidna un Volfganga Amadeja Mocarta kamermūziku.
Ansambļa sastāvs mainās atkarībā no iestudējamās programmas, bet pamatsastāvu veido pūšaminstrumentu dubultkvintets – divas flautas, divas obojas, divas klarnetes, divi fagoti un divi mežragi.

Koncertā Jēzus baznīcā skanēs divas daļas no Šarla Guno Mazās simfonijas, Antonio Vivaldi ‘’Koncerta obojai Fa mažorā I daļa’’, divas daļas no Georga Filipa Tēlemaņa ‘’Koncerta trompetei’’, Volfganga Amadeja Mocarta un Ludviga van Bēthovena oriģinālmūzika šāda sastāva kameransamblim.