Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Grupa "Toria" piesaka savu atgriešanos

Article Image

Pašmāju eksperimentālās rokmūzikas grupa "Toria" pēc vairāku gadu radošā pārtraukuma piesaka savu atgriešanos, klausītājiem piedāvājot dziesmu "Snow Crystals".

"Dziesma "Snow Crystals" ir instrumentāls darbs un gaidāmā mazalbuma priekšvēstnesis, kas skaņas veidolā iezīmē skaistāko mums apkārt, uzsverot ziemas gadalaika neatkārtojamību. Tā aicina paraudzīties sev apkārt ar atklājēja acīm un novērsties no patiesi mazsvarīgām lietām," norāda grupas dalībnieki.

Ieraksts veikts 2013. gada sākumā KS Records producenta Kārļa Šteinmaņa vadībā un radīts progresīvā roka manierē, izmantojot dažādus elektroniskās mūzikas "izteiksmes līdzekļus", bet nezaudējot melodiskumu un pacilātību, kas izteikti raksturīga postroka žanram. Tās skanējumu sev raksturīgu padarījusi grupas daudzpusīgā mūzikas žanru uztvere.

Grupa "Toria" dibināta 2008. gadā Vidzemē, apvienojoties mūziķiem no Valmieras un Smiltenes. Šobrīd, pēc vairāku gadu radošā pārtraukuma, tā atgriezusies jaunā sastāvā un apņēmības pilna klausītājiem nodot debijas mazalbumu, kurā ieskatu būs iespējams gūt 6. aprīlī koncertā mūzikas klubā Depo Rīgā, kad grupa uzstāsies kopā ar somu viesiem Khroma.