Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Ar grandiozu kauju par pavasari Rīgā atzīmēs Starptautisko spilvenu kauju dienu

Article Image

Šogad Rīgā pirmo reizi ar grandiozu spilvenu kauju tiks atzīmēta Starptautiskā spilvenu kauju diena. Pasākuma organizēšanu sestdien, 6. aprīlī, pie tirdzniecības centra Spice ir uzņēmies mājas un interjera preču tirgotājs Jysk. Tiek prognozēts, ka Starptautisko spilvenu kauju dienu ar dažādiem pasākumiem un spilvenu cīņām šogad atzīmēs vairāk nekā 80 dažādās pasaules pilsētās.

Jysk vadītāja Dace Zundere: "Spilvenu kaujas daudzviet pasaulē jau ir kļuvušas par neatņemamu mūsdienu urbānās kultūras sastāvdaļu. Tāpēc ar šo pasākumu ceram aktualizēt un iedzīvināt jaunu tradīciju arī Latvijā. Lai vairotu jautrību, aicinām cilvēkus sestdien uz spilvenu kauju ierasties maskās un dažādos jautros tērpos, piemēram, pidžamās. Līdzi ieteicams paņemt kādu no saviem vecajiem spilveniem, vai arī uz vietas, tikai par 99 santīmiem saņemt pilnīgi jaunu spilvenu no Jysk."

"Spilvenu kauja ir viens no drošākajiem un patīkamākajiem veidiem, kā atbrīvoties no negatīvajām emocijām, tajā skaitā pasakot arī ziemai, ka jau esam noilgojušies pēc siltākiem laika apstākļiem. Pavasari cilvēki vispār mēdz sagaidīt ar ļoti dažādām ēverģēlībām, un tāpēc arī šo pasākumu, ņemot vērā šā gada laika apstākļus, varam uzskatīt kā kauju par pavasari," norāda D. Zundere.

Spilvenu kaujas pasākums sestdien, 6. aprīlī, notiks pie tirdzniecības centra Spice, zaļajā zonā starp tirdzniecības centru un Lielirbes ielu. Spilvenu kauju vadīs Kaspars Upacieris jeb UFO. Ar spilvenu kaujām uz baļķa to ievadīs Okartes zvaigznes Mārtiņš Ruskis, Kristaps Pujāts, Sabīne Berezina, Madara Grēgere, Māra Katarska un Anita Intaite.

Šī nav pirmā reize, kad Jysk iesaistās dažādu atraktīvu pasākumu organizēšanā. Tā, piemēram, 2011. gada 11. septembrī Rīgā ar Jysk palīdzību tika uzstādīts jauns un unikāls Latvijas rekords Matraču domino gāšanā. Rekorda uzstādīšana notika simboliskā datumā – 11.11.11, tāpēc rekorda uzstādīšanai tika izvēlēts skaitlis 111 un tirdzniecības centra Spice gaiteņos tika nogāzti 111 matrači 210 metru garumā. Šo rekordu Latvijā līdz šim neviens tā arī nav pārspējis.