Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Notikusi Vara Vētras albuma "Viena mirkļa dēļ…" prezentācija

Article Image

Pagājušā nedēļā aktieris, režisors un dziesminieks Varis Vētra omulīgajā kafejnīcā "Fazenda" prezentēja savu otro studijas albumu "Viena mirkļa dēļ…". Tajā apkopotas 15 oriģinālkompozīcijas – romantisku atmosfēru un eksistenciālas pārdomas rosinoši skaņdarbi. Jaunā ieraksta dziesmu programmas koncerti aprīlī un maijā ir klausāmi daudzās Latvijas pilsētās, informē albuma izdevējs un koncertu rīkotājs "Bilžu Birojs".

Albums "Viena mirkļa dēļ…" ir otrais Vara Vētras dziesmu apkopojums, kura mūziku un tekstus radījis pats V. Vētra. Katrai no dziesmām, kuras mākslinieks salīdzina ar dzīvām, emocionālām būtnēm, ir savs īpašais stāsts. Par dziesmu tapšanu Varis Vētra stāsta: "Dziesmas nāk visos apstākļos. Uz ielas, sabiedrībā, klusumā. Vārdi nāk tikai klusumā. Priecīgas nāk priecīgi, skumjās laužas ārā citādi. Man ir tāda sajūta, ka man to stāsta. Es izmantoju savu pieredzi, lai vārdus ievietotu situācijā, bet to, ka vārdi nav manis izgudroti, es apzinos."

Prezentācijas koncertā, klātesot mākslinieka daiļrades cienītājiem, tuviniekiem un draugiem, izskanēja jaunā albuma "Viena mirkļa dēļ..." skaņdarbi – intīma, emocionāla un patiesa mīlas mūzika, kas ietver pārdomas par dzīvi un attiecībām no vīrieša skatupunkta.

Leģendārās latviešu rokgrupas "Jumprava" līderis Aigars Grāvers uzskata, ka, lai pilnvērtīgi izbaudītu Vara Vētras mūziku, to nepieciešams dzirdēt klātienē. Viņaprāt, dziesminieka personības pozitīvā savdabība apbur: "Tas, kā viņš dzied, skatās, runā savus dzejoļus – tas uzrunā un liek justies labi. Jūtu, ka no viņa nāk patiesa radošā enerģija, kas iedvesmo un spēcina arī klausītājus." Vienlaikus A. Grāvers uzsver, ka V. Vētra dzied par savas dzīves pieredzi, kas mūzikai piešķir īpašu vērtību. "Ja šo mūziku vajadzētu klasificēt kā žanru, tā nosaukums būtu – "Varis Vētra". Viņš ir nedalāms no savas mūzikas un mūzika – no viņa personības!"

Savukārt albuma dizaina mākslinieks Guntars Ošenieks atklāj, ka šis bijis viens no viņa pieredzē visilgstošākajiem dizaina realizācijas procesiem – tika izskatīti ļoti daudz vizualizācijas variantu. "Tā kā albuma noformējuma pamatā ir Vara veidots mākslas darbs, radīts festivāla "Bildes" vasaras nometnē, dizaina veidošanas procesā man bija unikāla iespēja izbaudīt šī cilvēka radošo daudzpusību. Zemapziņā tas jau projekta sākumā deva ļoti skaidrus intuitīvus risinājumus," pauž G. Ošenieks. Viņš V. Vētru raksturo kā dvēselisku cilvēku, un tas atspoguļojas arī viņa mūzikā: "Jaunais albums ir garīgi skaists un dziļš muzikāls darbs, kur ļoti liela uzmanība pievērsta izsmalcinātām audiālām niansēm."

Albuma "Viena mirkļa dēļ…" ierakstā piedalījies arī ģitārists Aivars Hermanis, džeza mūziķis multiinstrumentālis Raimonds Macats, sitaminstrumentālists Vilnis Krieviņš un basists Andris Grunte.

Ieraksts veikts studijā "Sound Division Studios", tā skaņu režisors – Ivars Ozols.

Fotosesija albuma noformējumam notikusi kafejnīcā "Fazenda" Nometņu ielā 7. Fotogrāfs Ojārs Jansons.

Izbaudīt Vara Vētras dziesmas klātienē varēs koncertos, kuri notiks:
Ādažu kultūras centrā, 5. aprīlī;
Jelgavas pilsētas kultūras namā, 10. aprīlī;
Bauskas kultūras centrā, 11. aprīlī;
Mārupes kultūras namā, 12. aprīlī;
Valmieras kultūras centrā, 13. aprīlī;
Ēdoles pilī, 16. aprīlī, Kultūras namā "Lielvārde", 19. aprīlī;
Limbažu kultūras namā, 20. aprīlī;
Salacgrīvas kultūras namā, 24. aprīlī;
Ozolnieku tautas namā, 26. Aprīlī;
Ventspils kultūras centrā, 28. aprīlī;
Jēkabpils tautas namā, 8. maijā;
Gulbenes kultūras centrā, 16. maijā;
Rojas kultūras centrā, 17. maijā un citur.

Vara Vētras jaunais albums "Viena mirkļa dēļ..." par īpaši izdevīgu cenu jau ir nopērkams visās Latvijas Pasta nodaļās, kā arī koncertu norises vietās!

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.