Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Elektroniskās mūzikas festivālā "Shine Cafe 2013" uzstāsies leģendārā Latvijas grupa "Zodiac"

Article Image

Šī gada 6. jūlijā uz festivāla "Shine Cafe 2013" galvenās skatuves ar ekskluzīvu šovu uzstāsies Latvijas leģenda grupa Zodiaks. Padomju elektroniskās mūzikas iesācēji, Latvijas grupa Zodiaks sākuši savus mūzikas eksperimentus ar kosmiskām skaņām jau 70.-jos gados, uzstājoties ar tam laikam neirasto elektroniski-sintētisko mūziku, iedvesmojoties no tādām pasaules slavenām grupām kā Space un Kraftwerk. Tādi eksperimenti ieguva klausītāju atbalstu ne tikai PSRS, bet arī Japānā, Austrijā, Somijā un citās pasaules valstīs. Grupas ierakstu plates tika pārdotās vairāk, nekā 20 miljonu eksemplāros.

2013. gada 5. un 6. jūlijā Liepājas pludmalē notiks starptautiskais brīvdabas elektroniskās mūzikas festivāls "Shine Cafe 2013". Tas būs 34 stundu Open Air festivāls, kurā elektroniskās mūzikas cienītāji varēs izbaudīt vairāku mūzikas stilu apvienojumu – tech house, techno, progressive house, break beat, drum’n’bass, dubstep, funk, jazz un citus priekšnesumus. Festivālā piedalīsies daudz profesionālu dīdžeju, vīdžeju un dejotāju no vairākām valstīm.

"Shine Cafe 2013" ir lielākais elektroniskās mūzikas festivāls Latvijā, kas notiks jau ceturto gadu pēc kārtas un ir kļuvis par Liepājas kultūras neatņemamu sastāvdaļu. Festivāls "Shine Cafe" apvieno sevī plašu elektroniskās mūzikas stilu daudzveidību, piedāvājot apmeklētājiem izbaudīt neaizmirstamus mirkļus pašā Baltijas jūras krastā. Uz 5 skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 50 dīdžeju un grupas no Vācijas, Nīderlandes, Krievijas, Gruzijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

Šobrīd savu dalību festivālā jau ir apstiprinājuši Oriola Live (LV), DJ Krumbs (NE), Rise & Alex O (LV/IT), Moon Disco (LT), Hanna (RU), Ksenia Kamikaza & Platz Fur Tanz (LV), Minimal.LT Showcase (LT), Funky Breakout (LV), grupas Pieneņu Vīns, Riga Metro, Funcoolio (LV). Mākslinieku saraksts tiek nemitīgi papildināts un pieejams festivāla mājaslapā.

Šogad apmeklētāji varēs baudīt mūzikas stilu dzudzveidību uz vairākām skatuvēm – lielājā Open Air skatuvē, klubā Pulkvedis – Funky Breakout teltī, brīnišķīgā bāra Fiesta teltī, jauno un talantīgo dīdžēju skatuvē Ope Stage un šī gada jaunumā - Live Art skatuvē.