Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Līgatnes kultūrvēsturiskā centra apskatē iekļauts unikāls koncerts

Article Image

Šo sestdien, 8. jūnijā, plkst. 14.00 dežūrekskursijas laikā pa Līgatnes kultūrvēsturisko centru, Līgatnes kultūras namā viesosies Tartu pilsētas kamerkoris "A. Le Coq", priecējot līgatniešus un Līgatnes viesus ar koncertuzvedumu "Zem ziemeļu debesīm", tādēļ paredzētas nelielas izmaiņas ekskursijas norisē.

Katru sestdienu un svētdienu Līgatnes tūrisma informācijas centrs sniedz iespēju doties dažādās ekskursijās pa Līgatnes kultūrvesturisko centru un Līgatnes papīrfabriku kopā ar dežūrgidu. Zinošu gidu pavadībā ir iespēja doties izpētīt Līgatnes papīrfabrikas ražošanas procesu. Ekskursijas laikā gids apmeklētājiem parāda visu ražošanas procesu – kā makulatūra top par jau gatavu papīru. Tiek parādīts, kā makulatūra šķaidītāja katlā pārvēršas papīra masā un kā tālāk tā tiek aizvadīta uz baseiniem un papīrmašīnu, un galarezultātā redzēt, kāds izskatās papīrs no attiecīgās makulatūras. Gids ekskursijas laikā izstāsta ražošanas procesu – kā makulatūra tiek izšķīdināta, kas notiek ar izšķīdināto masu baseinos un, kas ar to notiek, kad nokļūst uz papīrmašīnas, kā arī, kā tiek apstrādāts papīrs no papīrmašīnas, lai tas atbilstu klientu prasībām.

Individuālās ekskursijas vasaras sezonā no 1. maija līdz 31. oktobrim: sestdienās un svētdienās plkst. 12:00 un 15:00 (plkst. 13:00 piedāvājam ekskursiju pa vēsturisko papīrfabrikas strādnieku ciematu).

Šo sestdien, koncertuzveduma dēļ, tiks saīsināta Līgatnes kultūrvesturiskā centra ekskursija. Ekskursija tiks noslēgta Līgatnes kultūras namā, tieši pirms koncerta. Ekskursijas sākums plkst. 13.00.

Kamerkoris "A. Le Coq" tika atklāts 1999.gadā Tartu, kopš tā laika savā repertuārā iekļaujot ne tikai klasisko, bet arī mūsdienu kora mūziku. Koris mērķtiecīgi piedalās dažādos projektos, konkursos un sasniedz teicamus rezultātus.

Koncertuzvedums "Zem ziemeļu debesīm" iepazīstinās ar Baltijas reģiona valstu mūziku. Koncertuzveduma ideja ir iepazīstināt skatītājus ar katru Igaunijas kaimiņvalsti, tās paražām un paradumiem, dziedot un dejojot, bet beigās atgriezties atpakaļ mājās-Igaunijā.

Tiks prezentētas somu, zviedru, norvēģu, latviešu un igauņu tautasdziesmas, kā arī dažas Igaunijas komponistu dziesmas.