Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Zelta laikmets ir sācies!

Article Image

Gandrīz nedēļu Uzvaras parkā, Jelgavā stāvēja liela izmēra smilšu kaudzes, kas bija sablietētas formās. Šodien tās sāks savu ceļojumu uz "Zelta laikmetu", jo veiksmīgi Jelgavā ieradušies smilšu skulptūru tēlnieki, kas šodien uzsāk savu darbu.

Visi mākslinieki ieradušies jau vakar, lai šodien, rīta agrumā, ķertos klāt pie darba. Spriežot pēc skicēm, tēma "Zelta laikmets" tiks ļoti plaši interpretēta, jo katram māksliniekam ir savs redzējums par to, kā izskatīsies viņa veidotā skulptūra.

Šobrīd, stalti izslējies, parkā jau atrodas pagājušajā nedēļā tēlnieku Agneses Rudzītes – Kirillovas un Anatolija Kirillova veidotais smilšu bārs. Šogad tas ir interaktīvs – viena bāra puse paredzēta atspirdzinošu dzērienu baudīšanai, bet otra puse izmantojama kā fotoskulptūra, kur iespējams apsēsties lielā smilšu krēslā un nofotografēties.

Šodien Uzvaras parks apmeklētājiem tehnisku iemeslu dēļ ir slēgts, taču no rītdienas ikviens ir aicināts iepazīties ar skulptūru tapšanas procesu klātienē. Vērot katra tēlnieka darbu, uzdot interesējošos jautājumus un izprast kā no 600 tonnām smilšu top mākslas darbs. No rītdienas darbu uzsāk arī Smilšu bārs ar atspirdzinošiem dzērieniem.

Festivāla atklāšanas dienas paredzētas 15. – 16. jūnijā, kad gan mazajiem, gan arī lielajiem apmeklētājiem paredzēta plaša kultūras programma, līdz ar tumsas iestāšanos krāsu un gaismu spēles uz smilšu skulptūrām, kā arī vēl nebijis jaunums Smilšu skulptūru festivāla vēsturē – lielformāta keramikas uguns skulptūras, kas tumsā kvēlos.

Satiksimies Jelgavā, Zelta laikmetā!