Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Zelta laikmets iestājies

Article Image

Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls tuvojas, jo mākslinieki veic pēdējos darbus, lai 600 tonnās smilšu attēlotu savas ieceres. Festivāla laikā, no 15. – 16. jūnijam, paredzēta plaša kultūras programma visiem apmeklētājiem – gan lieliem, gan maziem.

Uzvaras parkā, Jelgavā jau no pirmdienas līdz pat piektdienas pulksten 19.00 ir iespēja vērot skulptūru tapšanas procesu, taču sestdien pulksten 10.00 festivāls tiks atklāts un mazie apmeklētāji aicināti uz ģimenes rītu ar Zelta planētas dīvainīšiem un lielo masku uzvedumu "Zelta brīnumputekļi". Kultūras programma sestdienas vakarā sāksies ar perkusīvās grupas "Samba de Riga" uzstāšanos un festivāla laureātu apbalvošana. Pēc neilga brīža Čigānu Barons no Lietuvas ar koncertkarnevālu "Gypsy Baron". Uz speciāli uzbūvētas skatuves uzstāsies 12 populārākie čigānu mūzikas izpildītāji. Tas solās būt krāšņs un ugunīgām dejām bagāts uzvedums. Vakara noslēgumā kvēlskulptūru atklāšanas šovs ar "Fire spirit" uzstāšanos.

Arī svētdien, 16. jūnijā, pasākumi mazajiem apmeklētājiem, bet festivāla noslēgumā Dons ar grupu koncertprogrammā "Signāls" un Normunds Jakušonoks un L. Tipa orķestris.

Ja kādam interesentam nav bijusi iespēja doties uz 7. Starptautisko smilšu skulptūru festivālu, tad festivāla laikā un arī pēc tam Kultūras namā varēs apskatīt foto izstādi, kurā būs fotogrāfijas no skulptūru tapšanas pirmajiem mirkļiem līdz pat festivāla noslēgumam.

Visu festivāla laiku, paralēli kultūras programmai Uzvaras parkā, plašas atpūtas un izklaides iespējas visā Jelgavā. Satiksimies Jelgavā, Zelta laikmetā!