Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Ķemeru svētku ietvaros atklās rekonstruēto Lielā tīreļa laipu

Article Image

Kā jau katru gadu, arī šogad augusta vidū – 9. un 10. augustā - notiks gadskārtējie Ķemeru svētki. Šogad svētki būs pavisam īpaši – to laikā tiks atklāta gan Latvijas, gan ārvalstu iedzīvotāju tik ļoti iemīļotā rekonstruētā Lielā tīreļa laipa. Ar ES Kohēzijas fonda atbalstu laipa nu pieejama pavisam jaunā kvalitātē, ar diviem pastaigu lokiem, jaunu, trīs līmeņu skatu torni un citiem pārsteigumiem. Ķemeru svētku galvenajā dienā – 10. augustā – no 11:00 – 15:00 interesentus pie laipas gaidīs Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti, piedāvājot dabas izglītības aktivitātes labākai atjaunotās laipas iepazīšanai.

Nav noslēpums, ka Ķemeru lielais tīrelis ir viena no vietām, kur veidojas Ķemeru galvenā bagātība – sēra minerālūdeņi, kas savulaik lika pamatus slavenā kūrorta attīstībai. Lai dotu iespēju par šiem tematiem uzzināt ko vairāk, pēc laipas apmeklēšanas visi laipni aicināti doties uz Ķemeru centru, kur plkst. 13:00 paredzēta bezmaksas ekskursija pa Ķemeru centru gida vadībā, savukārt no 14:00 – 18:00 pie sēravota "Ķirzaciņa" notiks sērūdeņu un dūņu izzināšanai veltītas aktivitātes.

Tomēr šīs nebūt nav vienīgās Ķemeru svētku norises. Kā jau ierasts, to klāsts plānots gana plašs, un ko interesantu sev varēs atrast ikviens – gan sporta aktivitāšu piekritēji, gan mierīgākas izklaides un kultūras pasākumu atbalstītāji.

Svētkus atklās nu jau tradicionālais nakts koncerts pie sēravota paviljona "Ķirzaciņa" 9. augustā plkst. 22:00, kura klausītājus šoreiz priecēs "Barona ielas saksofonu kvartets". Savukārt, 10. augustā kultūras norises turpināsies ar dažādiem priekšnesumiem uz brīvdabas skatuves – plkst. 11:00 paredzēts bērnu un jauniešu rīts, kura redzamākais jaunums šogad būs hip-hop, break-dance un street-dance paraugdemonstrējumi gan Latvijā jau pazīstamu, gan jaunu mākslinieku izpildījumā. Dienas beigās, plkst. 21:00 uz skatuves kāps Latvijā pazīstamā grupa "Sestā Jūdze", piedāvājot kārtīgu izdancošanos zaļumballē, bet pēc zaļumballes paredzēta diskotēka ar DJ PERVERT SALA.

Turpinot pagājušajā gadā iesāktās tradīcijas, par īstu kultūras centru svētku laikā pārvētīsies Ķemeru bibliotēka. Šogad tajā varēs iepazīt mākslinieces Ingunas Radziņas veidotās lelles, kas tapušas Jūrmalas teātra leļļu studijas izrādēm. Gan mazi, gan lieli varēs lelles kārtīgi apskatīt, ar tām fotografēties un uzzināt daudz kā jauna – ne velti izstādei dots nosaukums "Brīnumainā pasaule". Tāpat bibliotēkā būs apskatāma Nāburgu dzimtas gleznu izstāde, kas veidota, atzīmējot jau 4. paaudzē Ķemeros dzīvojošās dzimtas simtgadi. Daudz interesanta sola arī plānotā Jūrmalas suņu izstāde, kuras ietvaros arī šogad notiks pērn lielu popularitāti ieguvusī ķemernieku bezšķirnes suņu izstāde.

Un visbeidzot, protams, sporta sacensības, kas arī kļuvušas par Ķemeru svētku neatņemamu sastāvdaļu. Spēkiem mēroties varēs orientēšanās sportā, volejbolā (šogad trīs laukumos!), šaušanā, virves vilkšanā, Anniņas kurpes mešanā, būs arī jautrības stafetes, piepūšamās atrakcijas, vizināšanās ar zirgiem u.c.