Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


XI RASA Piena paku laiku regatei rekordliels dalībnieku skaits

Article Image

24. augustā Jelgavā notiks ikgadējie XIII Vispārējie Piena, Maizes un Medus svētki Raiņa parkā un XI RASA Piena paku laivu regate Lielupes ūdeņos, kas pulcē lielu skaitu gardēžu un "Jūras vilkus" gan dzīvē, gan sirdī. Šogad XI RASA Piena paku laivu regate solās būt īpaši spraiga, jo pieteicies rekordliels skaits dalībnieku – 40 komandas.

Jau no pulksten 10.00 aicināti uz gada gardākajiem svētkiem Raiņa parkā, lai iepazītos, nogaršotu un iegādātos dažādus piena, maizes un medus izstrādājumus, kā arī citus gardumus un amatnieku darinājumus. Degustāciju konkursos būs iespēja nogaršot medu un maizi, lai noteiktu "Latvijas atzītāko medu 2013" un "Zemgales gardāko rudzu maizi 2013". Brīvajos brīžos gan maziem, gan lieliem būs iespēja darboties radošajās darbnīcās un piedalīties konkursos. Par muzikālo programmu dienas gaitā gādās jautrie dīdītāji – "Kreicburgas ziķeri", kā arī sagādāts "Ciema kukulis" no Jelgavas kolektīviem.

Vēl nebijusi akcija svētku laikā Raiņa parkā – "Lauki ienāk pilsētā Jelgavā" – iespēja izsmaržot un izgaršot Latvijas lauksaimnieku izaudzētos un saražotos produktus, apskatīties Latvijai raksturīgus mājdzīvniekus un mājputnus, kā arī piedalīties konkursos un aktivitātēs visai ģimenei. Ieejas maksa pasākumā: mežonīgi laba ēstgriba!

Kad gardumi nogaršoti un iegādāti, tad pulksten 15 aicināti uz Promenādi, kur notiks Baltijā vienīgā piena paku laivu regate, kura šogad pulcēs rekordlielu dalībnieku skaitu – 40 komandas.

40 tūkstošus RASA piena pakas, kuras dāvina Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union, tiks sadalītas starp visām komandām, lai tās varētu uzbūvēt laivu un cīnīties septiņās dažādās nominācijās: Oriģinālākā laiva, Visatraktīvākā komanda, Saldais krējums, Ātrākā laiva, Treknākais piena plosts, Inovatīvākā laiva un "Pilnīgs sviests". Visas komandas pirms brauciena prezentēs savas laivas Lielupes krastā, tāpēc aicinām īpaši tam sagatavoties, lai iegūtu skatītāju simpātijas.

Lai gūtu absolūtu uzvaru XI RASA Piena paku laivu regatē ir nepieciešams ievērot matemātisko formulu: tukšas piena pakas + ģeniāla ideja + saistmateriāli + nedaudz piepūles x apkalpojošais personāls.