Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Zvaigznes pagrabos nepiedzimst.

Article Image

Jau 3 gadu biedrība "DAMIF" (The Open Dance and Music International Federation) organizē festivālu "Baltic Stars", kurā piedalās jaunie deju un mūzikas mākslinieki. Lai arī Latvijas vasara ir piesātināta ar dažādiem mūzikas festivāliem, ne visur ir iespēja parādīt sevi arī jaunajiem māksliniekiem.
Zvaigzne dzimst uz skatuves, nevis mēģinājumu pagraba ēnā vai pat studijas sienās. Mūsdienās jaunajam māksliniekam ir svarīga koncertu pieredze, lai spētu izturēt pastāvošo konkurenci. Tieši to uzsver arī mūsu festivāla dalībnieki.
Šī pieeja mākslai arī izveidoja festivāla "Baltic Stars" koncepciju, kurā virtuālā vide tiek apvienota ar "dzīvo" uzstāšanos.
Festivāla unikalitāte ir saistīta ar interneta vides un reālās skatuves apvienošanu, kas ļauj pievienoties cilvēkiem no jebkuras pasaules daļas, vienalga vai tā būtu Latvija vai Austrālija. Vienlaicīgi ar atlases kārtas koncertiem tiek aktivizēti gan Latvijas pilsētu jaunie mākslinieki, gan jaunieši kā skatītāji. Tas iedrošina ikvienu pārvarēt izplatīto ideju par to, ka jaunā mākslinieka popularitāti nosaka radinieku nodrošinātie sakari un finansiālais atbalsts, jo mēs kā festivāla organizētāji kļūstam par viņa popularitātes veicinātājiem, ļaujot izpausties patiesi talantīgākajiem.
Festivāla portālā www.balticstars.eu atrodami ne jauno mākslinieku video, bet arī īpaša zvaigžņu sadaļa, kurā lietotāji var balsot par sev tīkamāko mākslinieku, veidojot noslēguma koncertu paši. Lietotājiem ir iespēja arī pašiem noteikt, kuri no video atradīsies portālā, uzņemoties moderatoru lomu.
Lai arī noslēguma koncerts 17.11.13 vēl tikai top, festivāla "Baltic Stars" organizētāji aktīvi gatavojas nākamajam gadam, kurā atlases kārtu skaits palielinās līdz 13 koncertiem, kas sniedz ikvienam jaunajam māksliniekam gūt unikālu koncertēšanas pieredzi un pārliecību.

Laiks lielākai skatuvei!

Mēs gaidām ikvienu, kurš ir pēc tās izslāpis: www.balticstars.eu