Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


Staro Rīga 2024 – Gaismas un Mākslas Festivāls

Piedalies.lv - Staro Rīga 2024 – Gaismas un Mākslas Festivāls

Katru gadu novembrī Rīga kļūst par spilgtu gaismas un krāsu jūru, pateicoties starptautiskajam gaismas festivālam "Staro Rīga". Šis notikums ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem pilsētas pasākumiem, piesaistot tūkstošiem apmeklētāju gan no Latvijas, gan ārvalstīm. 2024. gada festivāls sola būt īpašs ar vēl nebijušiem gaismas mākslas darbiem un inovatīvām instalācijām.

Staro Rīga 2024 – Kas Jauns?

"Staro Rīga 2024" gaidāms ar vērienīgu programmu, kurā iekļauti gan vietējo, gan starptautisko mākslinieku darbi. Festivāla tēma šogad ir "Gaismas harmonija", kas aicina radīt darbus, kur gaismas un skaņas elementi ir cieši saistīti, radot hipnotizējošu vidi skatītājiem.

Galvenās Atrakcijas

  1. Interaktīvās instalācijas: Šogad festivālā būs vērojamas vairākas interaktīvās gaismas instalācijas, kas ļaus apmeklētājiem ne tikai vērot, bet arī piedalīties mākslas darbu radīšanā.
  2. Projekcijas uz ēkām: Rīgas vēsturiskās ēkas kļūs par mākslas darbu, uz kurām tiks projicētas grandiozas gaismas šovi.
  3. Mūzikas un gaismas sinhronizācija: Īpaši pasākumi, kur mūzikas skaņas ir sinhronizētas ar gaismas efektiem, solās būt aizraujošs pieredzējums visiem festivāla apmeklētājiem.

Norises vietas un Datumi

"Staro Rīga 2024" notiks no 15. līdz 18. novembrim. Pasākumi izvietoti visā pilsētā, ar centrālajiem notikumiem Vecrīgā, Kalnciema kvartālā un citās nozīmīgās lokācijās. Plānots, ka šī gada festivāls izplešas arī ārpus pilsētas centra, iekļaujot radošas gaismas instalācijas arī citās Rīgas daļās.

Kāpēc apmeklēt?

"Staro Rīga" ir unikāla iespēja redzēt galvaspilsētu jaunā gaismā – burtiski un pārnestā nozīmē. Tas ir laiks, kad Rīga parāda savu radošo garu, piedāvājot apbrīnojamas gaismas un mākslas instalācijas, kas apvieno tehniku, kultūru un mākslu. Festivāls ir lieliska iespēja ģimenēm, pāriem un mākslas cienītājiem piedzīvot kaut ko īpašu.

"Staro Rīga 2024" ir gaidāms ar lielām cerībām, un tas solās būt viens no spilgtākajiem notikumiem Rīgas kultūras dzīvē. Tā ir iespēja piedzīvot un izbaudīt gaismas mākslu, kas savieno vēsturi ar mūsdienām, un piedalīties krāšņā festivālā, kas katru gadu piepilda Rīgas ielas ar brīnumiem un skaistumu.