Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


Līgo un Jāņu Pasākumi Rīgā 2024

Piedalies.lv - Līgo un Jāņu Pasākumi Rīgā 2024

Jāņu Svinību Pasākums "Rīgas Zaļumballe"

Norises vieta: Mežaparka Zaļais teātris
Norises laiks: 20:00 - 04:30, 23.06.2024 - 24.06.2024

"Rīgas Zaļumballe" ir ikgadējs notikums, kas apvieno mūziku un dejas prieku ar latviskām tradīcijām. Pasākumā piedalās dažādi mākslinieki, tostarp apvienība "GraBulis", etnogrupas "Ogas" un "Stiprās sievas", muzikālā apvienība "Vintāža", un citi, kas nodrošina plašu muzikālo un kultūras baudījumu klāstu. Pasākuma vadītāji - aktieri Andris Bulis un Gints Grāvelis.

Līgo Rīga Grīziņkalnā

Norises vieta: Grīziņkalna parks
Norises laiks: 20:00 - 04:30, 23.06.2024 - 24.06.2024

Grīziņkalna parkā tiek svinēta gada īsākā nakts, piedāvājot dažādas aktivitātes. Pasākums piedāvā apvienot tautisko un mūsdienīgo, radot svētkus, kas aizrauj jebkura vecuma un garšas pilsētas iedzīvotājus. Pasākuma programma ietver muzikālās apvienības, tautas mūzikas grupas, folkloras kopas un noskaņojumus no uguns iedegšanas rituāla līdz dančiem saullēktā.

Zāļu Tirgus Doma Laukumā

Norises vieta: Doma laukums
Norises laiks: 09:00 - 17:00, 21.06.2024

Doma laukumā notiks Zāļu tirgus, kur varēs sagatavoties Līgo svētkiem, iegādājoties tradicionālos Latvijas produktus. Tirgū piedalās daudzi zemnieki un amatnieki no visas Latvijas, piedāvājot Līgo svētkiem raksturīgus produktus, piemēram, Jāņu sieru, kūpinātas zivis, dzintara rotas un linu drēbes. Šī pasākuma mērķis ir izcelt latviskās tradīcijas un piedāvāt iedzīvotājiem iespēju iepazīt un baudīt tautas mantojumu.

Tradicionālie Jāņi Dzegužkalnā

Norises vieta: Dzegužkalns
Norises laiks: 20:00 - 04:30, 23.06.2024 - 24.06.2024
Ieeja: Bez maksas

"Tradicionālie Jāņi Dzegužkalnā" ir pasākums, kurā tiek atdzīvinātas senās Jāņu tradīcijas. Dzegužkalns, kas ir augstākais Rīgas kalns, vēsturiski ir bijis iemīļots līgošanas un Jāņu svinību norises vietas, datējot to popularitāti jau no 18. gadsimta. Pasākums piedāvā dažādas seno svētku tradīcijas: vainagu pīšanu, zīlēšanu, līgošanu, aplīgošanu, uguns svētīšanu, Jāņu godināšanu, saules pavadīšanu un sagaidīšanu. Svētkos piedalās dažādas folkloras un postfolkloras grupas, tostarp "Atštaukas", "Iļģi", "Rīgas danču klubs", "Jaunais Jāņu orķestris", "Rahu the Fool" un kapela "Karikste".

Pasākuma vadītāji Zoja Heimrāte un Edgars Lipors aktīvi iesaista apmeklētājus dažādās svētku norisēs, nodrošinot katram iespēju līdzdarboties. Šis pasākums ir veidots kā vienots uzvedums, kas atspoguļo latviešu tradīcijas un svētku būtību.


Rīgā 2024. gada Jāņu svinībās būs iespēja piedalīties vairākos krāšņos un aizraujošos pasākumos. No tradicionālās "Rīgas Zaļumballes" līdz autentiskam tirgum Doma laukumā, šie pasākumi piedāvās dažādas aktivitātes, kas atbilst visiem vecumiem un interesēm. Katrs no šiem notikumiem ir veidots, lai atzīmētu vasaras saulgriežus un latviešu kultūras bagātību, nodrošinot gan mūsdienīgu izklaidi, gan tradicionālas vērtības.