Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


Spāņu ritmi, opera un Latvijas hiti - Ranka, 18.augusts

Piedalies.lv - Spāņu ritmi, opera un Latvijas hiti - Ranka, 18.augusts

Guntars Ruņģis, Jānis Ruņģis un kamerkoris FraChoRi

Svētdien, 2024. gada 18. augustā, plkst. 13:00 Rankas muižas Baltajā Zālē notiks unikāls koncerts, kurā piedalīsies tenors Guntars Ruņģis, ģitāras virtuozs Jānis Ruņģis un vīru kamerkoris FraChoRi. Koncertā skanēs spāņu ritmi, operas pērles un Latvijas mūzikas hiti.

Par Koncertu

Koncertprogrammas devīze ir "Mūzika kā dzestrs avota ūdens karstā vasaras dienā". Vīru kamerkoru FraChoRi vada diriģenti Ingus Leilands un Andrejs Mūrnieks, un koris ir starptautiski atzīts, kļūstot par laureātu vairākos konkursos.

Abu ģitāristu un kora sadarbība ilgst jau vairāk nekā piecpadsmit gadus, un to varēs izbaudīt dažādu stilu un laikmetu mūzikā. Koncertā klausītāji varēs baudīt dziesmas no Atvara Sirmā "Tēvzemei", flamenko stila "Volare", kā arī klasiskās "Besame mucho". Savu vietu koncertā atradīs arī latviešu tautas dziesmas, tostarp "Sigu Nigu Nikam", kas tapusi Guntara Ruņģa un Ingus Leilanda apdarē.

Par Māksliniekiem

Jānis Ruņģis tiek uzskatīts par vienu no spožākajiem un oriģinālākajiem savas paaudzes mūzikas improvizētājiem Latvijā. Viņš sadarbojies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Simfonietta Rīga un citām pazīstamām grupām. Par albumu "Yggdrasil" viņš ir apbalvots ar Zelta mikrofonu.

Guntars Ruņģis, Latvijas Nacionālās Operas un Baleta teātra solists, ar savām daudzpusīgajām prasmēm savaldzinājis opermīļus un popmūzikas cienītājus. Viņa balsi var dzirdēt dažādos koncertos un izrādēs, un sadarbība ar citiem mūziķiem, piemēram, Kasparu Zemīti un Mārci Auziņu, uzsver viņa daudzveidīgumu.

Biļetes un Cena

Ieejas biļetes cena ir 45 eiro, un tās var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs.

Nepalaidiet garām šo īpašo notikumu Rankas muižā, kurā mūzika savij dažādu kultūru un žanru skaņas, radot neaizmirstamu pieredzi jūsu ausīm un dvēselei.