Jessie Ware koncerts - Sigulda, 14.augusts

Piedalies.lv - Jessie Ware koncerts - Sigulda, 14.augusts

Atgriešanās ar Jaunu Sparu

Viena no spožākajām britu mūzikas zvaigznēm Džesija Veira vasarā atgriežas Latvijā. Mercury balvai nominētā dziedātāja un dziesmu autore Džesija Veira atgriežas Latvijā ar fenomenālu jaunu albumu “That! Feels Good!”, kas atklāj, kāpēc Veira ir viena no visvairāk cienītajām, apbrīnotajām un mīlētajām balsīm britu popmūzikā. Turnejas “That! Feels Good! Live” ietvaros, pateicoties aģentūrai “8 Days A Week”, koncerti notiks visās trijās Baltijas valstīs, un Latvijā Džesiju Veiru sagaidīsim 14. augustā Siguldas pilsdrupu estrādē.

Disko un Dejas Ritmi

Džesija Vera neapšaubāmi ir viena no spilgtākajām savas paaudzes figūrām mūsdienu britu mūzikā, un 2023. gads ir viņas atgriešanās gads. Viņa beidzot atrada savu skanējumu, kurā ir daudz dejas ritmu un disko mūzikas tradīciju. Džesijas Veras panākumus apstiprina arī žurnāls Rolling Stone, kas viņai pirms dažām nedēļām pasniedza prestižu balvu. Koncerts būs neaizmirstams, un zinot, cik populāra ir šī britu mūzikas zvaigzne Latvijā, nepieciešams biļetes iegādāties iepriekš.

Sigulda – Tā Nav Nejaušība

Tā nav nejaušība, ka Džesija Vera sava jaunā albuma prezentācijai izvēlējās Siguldas pilsdrupu estrādi. Arvien vairāk ārzemju mākslinieku vēlas piedzīvot koncertu tik unikālā vietā. Baumas par skaisto Siguldu un tās burvīgo estrādi izplatās ātri un pilsētai tas ir jāizmanto. Jaunā albuma “That! Feels Good!” iznākšana 2023. gada aprīlī, ir piektais Veiras albums un turpina ceturtā studijas albuma “What’s Your Pleasure” iesākto. Iekļūstot Apvienotās Karalistes albumu topā, šis albums ir līdz šim veiksmīgākais Džesijas ieraksts, palielinot viņas kopējo albumu pārdošanas apjomu līdz 2,2 miljoniem visā pasaulē un sasniedzot 2,4 miljardus globālu straumējumu.

Jaunākais Albums

The Guardian jaunajam albumam piešķīra maksimālās 5 zvaigznes. Džesijai Verai palīdzēja superproducents Stjuarts Praiss (Madonna, Dua Lipa, Kailija Minoga). “Pitchfork” uzslavēja albumu kā žanru atdzīvinošu un skrupulozi uzticīgu savam izejmateriālam. Džesijas Veiras jaunā mūzika ataino skābi, kāda rodas, kad kāds atlaižas, ļaujas un mudina visus pārējos darīt to pašu. Biļetes pārdošanā Biļešu servisa tirdzniecības vietās nonāks 22. decembrī plkst. 20:00, taču, kā jau ierasts, iespējams iegādāties biļetes agrāk par patīkamāku cenu.

Džesijas Veiras iepriekšējā albuma “What's Your Pleasure” panākumi un tam sekojošie koncerti ir tieši ietekmējuši jauno albumu. Redzot skatītāju reakciju uz tādām dziesmām kā “Ohh La La” un “Spotlight” festivālos Primavera un Glastonbury, Džesija bija spiesta pārvērtēt savu skanējumu. Pieredze kā Harija Stailsa iesildītājai Čikāgas United Center tikai apstiprināja šīs ambīcijas: "Es biju šeit, lai iesildītu kādu, kurš ir izcils izpildītājs. Bija laiks uztaisīt šovu. Esmu sapratusi, ka vairs neesmu tikai dziedātāja — es esmu māksliniece."

Galu galā, Veiras piektais albums ir neliels triumfs. Šim izcili paveiktajam darbam izdodas sasniegt muzikalitātes virsotnes, ne sekundi neskanot piespiesti vai samocīti. Džesija ir pārvarējusi visus šķēršļus, raizes un cerības, ko pati bija sev uzlikusi. Ar pieredzi, pārliecību un vokālu — šeit dzirdamo vokālo izcilību nevar pārvērtēt — Džesija ir cilvēks, kas ne tikai zina, ko dara, bet arī dara to nepārspējami. Viņai bija vīzija un ir pārliecība, lai to īstenotu.

Es jūtos labi, un es to vēlu arī visiem citiem.”