Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


Skaņas un ilūzijas - Rīga, 29.augusts

Piedalies.lv - Skaņas un ilūzijas - Rīga, 29.augusts

Aicinām uz aizraujošu klavieru duetu koncertu "Skaņas un ilūzijas", kas notiks 2024. gada 29. augustā plkst. 19:00, Rīgas Anglikāņu baznīcā, Anglikāņu ielā 2. Šajā unikālajā muzikālajā notikumā izskanēs mūsdienu akadēmiskās mūzikas kompozīcijas, tostarp divi pirmatskaņojumi.

Skaņdarbi

Koncertā uzstāsies talantīgi pianisti Roksana Tarvide un Kaspars Bumbišs, kuri vedīs klausītājus cauri kosmosa noslēpumiem un piedzīvojumiem.

Viens no pirmatskaņojumiem būs pazīstamā komponista Platona Buravicka skaņdarbs "Protuberances". Buravickis ir pazīstams ar savu novatorisko un emocionāli bagāto mūziku, kas izceļas ar savu unikālo pieeju, veidojot muzikālu interpretāciju par gāzes izvirzījumiem uz Saules virsmas. Šis darbs piedāvā dzīvotspējīgu vizualizāciju kosmiskajām parādībām, kas radīs iespaidīgu klausīšanās pieredzi.

Pirmatskaņojumi

Otrs pirmatskaņojums būs Leo Lobreva "Ilussorium", kurā lirisms un melodija savijas ar iespaidīgu muzikālu stāstījumu par ilūziju pasauli. Leo Lobrevs ir starptautiski atzīts komponists no Rīgas, kura muzikālās kompozīcijas bieži iedvesmojas no dabas un cilvēka iekšējās pasaules.

Papildus Kompozīcijas

Koncertā skanēs arī Urmasa Sisaska skaņdarbs "Piena Ceļš", kas ir daļa no viņa "Galaktikas simfonijas". Sisaska darbi raksturojas ar ēteriskām un plašām skaņu ainavām, kas rada Piena Ceļa galaktikas varenības sajūtu.

Kā pēdējais, bet ne mazāk svarīgais skaņdarbs tiks izpildīts Maikas Nāses "Digit #2". Maika Nāse ir izcila komponiste no Nīderlandes, kas pazīstama ar savu novatorisko un eksperimentālo pieeju mūzikai. Viņas darbi bieži vien apvieno dažādus muzikālos stilus un tehnikas, radot oriģinālu skanējumu.

Biļešu cenas

  • 20 €
  • 15 €

Nāciet izbaudīt šos pirmatskaņojumus un ļaujiet mūzikai vedināt jūs uz kosmiskām un iluzorām piedzīvojumu takām!