Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


Akustiski Un Telpiski - Valmiera, 16.augusts

Piektdien, 2024. gada 16. augustā, pulksten 19:30, Valmieras Sv. Sīmaņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks neaizmirstams akustiskais koncerts. Tas norisināsies Latvian Voices a cappella festivāla paspārnē, kurā piedalīsies izcili mākslinieki un kolektīvi - Latvian Voices, Ēra un Skonai.

Par Koncertu

Sv. Sīmaņa baznīca piedāvās unikālu iespēju baudīt mūziku, kur telpas akustika apņem klausītāju 360 grādu amplitūdā. Koncerta galvenā vīzija ir balss un akustikas saspēle bez skaņas pastiprinošām iekārtām. Akustiskā vide izcels a cappella mūzikas dabisko skaistumu, aizvedot klausītājus patiesā muzikālā ceļojumā.

Dažādu Stilu Saplūšana

Mākslinieki "Latvian Voices," "Ēra" un "Skonai" pārstāv dažādus a cappella mūzikas stilus, padarot šo koncertu īpaši dažādu un skaniski krāsainu. Koncertā īpaša loma atvēlēta meistarklašu dalībnieku jaunizveidotajam korim, kas pastiprinās akustisko skanējumu Sv. Sīmaņa baznīcā. Īpašais viesis - solists Bendžamins Stade no Rīgas Doma kora skolas.

Latvian Voices - Pasākuma Galvenie Varoņi

Latvian Voices ir profesionāla a cappella grupa, festivāla rīkotāja. Kopš dibināšanas 2009. gadā grupa regulāri koncertē gan ārzemēs, gan Latvijā, vada meistarklases, izdod ierakstu albumus un ar lepnumu nes Latvijas vārdu pasaulē.

"Skonai" un Latgaliskā Mantojuma Saglabāšana

"Skonai" ir Rēzeknes novada vokālā studija. Studiju dibinājusi dziedātāja un komponiste Guntra Kuzmina-Jukna, kas arī šobrīd ir ansambļa vadītāja. Vārds "Skonai" latgaliešu valodā nozīmē skanēt. Repertuārā iekļauta Guntras Kuzminas-Juknas komponētā un aranžētā mūzika latgaliešu valodā, kas izceļ un saglabā novada kultūrvēsturisko mantojumu.

Ēra - Jauni Izaicinājumi Muzikālajā Ainavā

"Ēra" ir Mazsalacas kultūras centra vokālā grupa, tās dibinātāja, dziedātāja un vadītāja ir Dita Tomsone. Kopš 2012. gada "Ēra" ir starp vadošajām vokālajām grupām Latvijā, un to apliecina vairākas pirmās vietas valsts konkursos. Grupa meklē jaunus izaicinājumus, savienojot mūziku ar horeogrāfiju un piedāvājot ko neparedzamu un jaunu.

Biļešu Informācija

Koncerts ilgst 1 stundas un 10 minūtes, un ieteicamais vecums ir no 7 gadiem. Biļešu cenas sākas no 15€.

Piedalieties šajā unikālajā a cappella mūzikas pasākumā un izbaudiet Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas akustiku, kas nešaubīgi atstās neaizmirstamu iespaidu.