Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


Koncerts Rankas Muižas Baltajā Zālē - Ranka, 18.augusts

Svētdien, 2024. gada 18. augustā, plkst. 13:00 Rankas muižas Baltajā Zālē notiks izsmalcināts koncerts, kuru veidos Guntars Ruņģis (balss, ģitāra), vīru kamerkoris FraChoRi un Jānis Ruņģis (ģitāra, balss). Šī koncerta devīze – mūzika kā dzestrs avota ūdens karstā vasaras dienā – solās būt īsts vasaras baudījums.

Vīru kamerkoris FraChoRi

Vīru kamerkora "FraChoRi" nosaukumā ietverta ideja par brālību. Pilnais kora nosaukums “Fraternitas Chori Rigensis” latīņu valodā nozīmē “kora brālība no Rīgas”. Koris ir vairāku starptautisku konkursu laureāts, un viņu sadarbība ar abiem ģitāristiem ilgst vairāk nekā piecpadsmit gadus.

Koncertā klausītāji varēs izbaudīt daudzveidīgu repertuāru – no Atvara Sirmā dziesmas "Tēvzemei" līdz flamenko ritmos ieturētajai "Volare"; no smeldzīgās "Besame Mucho" līdz Ērika Ešenvalda apcerīgajai "Dvēseles dziesmai". Īpašu burvību koncertam piešķirs arī dažas latviešu tautas dziesmas, kas tapušas kora un abu ģitāristu sadarbībā un ir ierakstītas albumā "Sigu Nigu Nikam”.

Izcilie ģitāristi

Jānis Ruņģis

Jānis Ruņģis ir viens no spožākajiem un orģinālākajiem savas paaudzes mūzikas improvizētājiem Latvijā, vairāku ģitāristu konkursu laureāts. Viņš ir sadarbojies ar "Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri" un "Simfonietta Rīga". Par albumu "Yggdrasil" apbalvots ar "Zelta mikrofonu". Jānis Ruņģis ir sadarbojies ar tādiem zināmiem mūziķiem kā Aminata, Linda Leen, Elza Rozentāle un Ainars Mielavs.

Guntars Ruņģis

Guntars Ruņģis ir plaša profila mūziķis. Latvijas Nacionālās Operas un Baleta teātrī ir nodziedājis ap simts lomu. Viņa balsi var dzirdēt "Trīs Latvijas tenoru" radošajās apvienībās, operešu izrādēs un solo koncertos. Kā solists un ģitārists Guntars ir sevi spoži apliecinājis albumā "Nakts serenādes", kur viņš pats sevi pavada uz ģitāras un iedzied populāras operu ārijas un neapoliešu dziesmas. Viņš sadarbojas ar grupām "Romiros", ģitāristiem Kasparu Zemīti, Mārci Auziņu un flamenko virtuozu Andri Kārkliņu.

Biļetes un informācija

Biļešu cenas sākot no 45€.

Nepalaidiet garām iespēju baudīt Guntara Ruņģa, vīru kamerkora FraChoRi un Jāņa Ruņģa uzstāšanos Rankas muižas Baltajā Zālē. Atveriet savas sirdis mūzikai un ļaujiet tai jūs aizraut maģiskā emociju virpulī!