Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


Kuldīga Piano 2024 koncerts - Kuldīga, 7.septembris

Jau trešo gadu Kuldīgā norisināsies starptautiskais klaviermūzikas festivāls "Kuldīga Piano", kas piedāvā dažādu žanru un laikmetu mūzikas koncertus, ļaujot no jauna atklāt klavieru skanējumu. Šogad festivāls īpaši izceļas ar vairākiem satriecošiem notikumiem un uzstāšanās, kas iepriecinās mūzikas mīļotājus.

Festivāla otrās dienas noslēgumā, 7.septembrī, "Kļaviņš Piano" koncertzālē, uzstāsies duets - Toms Mikāls un Evija Vēbere. Pēc ilgiem laikiem publikas priekšā stāsies klavierbūvnieks un koncertzāles namatēvs Dāvids Kļaviņš, bet koncerta noslēgumā uz skatuves kāps šī gada festivāla galvenais mākslinieks Niklass Pašburgs.

Niklass Pašburgs - Galvenais Mākslinieks

Niklass Pašburgs (Niklas Paschburg) ir komponists, pianists un producents no Hamburga, Vācijas. Viņš sāka mācīties klavierspēli pamatskolas laikā un pusaudža gados aizrāvās ar elektronisko mūziku un hiphopu. Viņu ieinteresēja iespēja sapludināt savas saknes klaviermūzikā un akordeona spēlē ar jaunizveidotajām producēšanas prasmēm datorā. Niklass turpina savu skaņas attīstību hibrīda stilā, kas bieži tiek identificēts kā ambientais pops. Šie žanri viņa mūzikā izceļas visvairāk - divas šķietami attālas pasaules, kuras patiesībā var mierīgi pastāvēt līdzās, plūstot starp mieru, pārdomām un svinīgu plašumu.

Evija Vēbere un Toms Mikāls - Pašaizliedzīgs Duets

Evijas Vēberes un Toma Mikāla koncerts ir piesātināts piedzīvojums - čukstēts noslēpums, kas gaida, kad tiks atklāts. Improvizācija, pirmatskaņojumi un kopradītās dziesmas no godalgotiem albumiem "Sirdsbūt" un "Kā" tikai nedaudz iekrāso brīnumainu vietu, kurā kopā būsim 7.septembra vakarā, Kļaviņa koncertzālē.

Evija Vēbere spēlē modulārus sintezatorus un dzied, radot te jutekliski sapņainas, te industriālas, hip-hopa ritmos ietītas, skaņu ainavas. Toms Mikāls spēlē taustiņinstrumentus un ir pazīstams ar savu nepārspējamo improvizācijas prasmi un meistarību - no katras spēlētās nots izstarojot pārliecību, mīlestību un emociju dziļumu. Abi mūziķi mijiedarbojas jau vairākus gadus, gan kopā koncertējot un improvizējot, gan komponējot un producējot visdažādāko žanru skaņdarbus.

Dāvids Kļaviņš - Klavieru Būvētājs

Dāvids Kļaviņš ir klavieru būvētājs, kurš savā Kuldīgas darbnīcā, ar piecu kolēģu komandu, būvē neparastas klavieres, piemēram, Una Corda - klavieres ar tikai vienu stīgu katrai notij. Darbnīcas telpām pievienotajā koncertzālē laiku pa laikam notiek koncerti, tā arī festivāla “Kuldīga Piano” ietvarā. 7. septembrī Dāvids Kļaviņš uzstāsies ar klavieru improvizācijām, kas veido muzikālu stāstu virkni, aicinot klausītājus ļauties brīvai skaņu plūsmai, dvēseles ceļojumam pa kādām iedvesmas veidotām ainavām, vai arī vienkārši atklāt klavieru Una Corda M189 skanējuma nianses paša autora izpildījumā.

Biļešu Pieejamība

Biļešu cenas sākas no 20€, un bērniem līdz 7 gadu vecumam (ieskaitot) ieeja ir bezmaksas!

Nāciet un izbaudiet unikālu un neaizmirstamu muzikālu piedzīvojumu Kuldīgā!