Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


International Festival Ballet - Rīga, 8.novembris

Rīgā, Arēnā Rīga, 8. novembrī plkst. 19:00 norisināsies unikāls baleta uzvedums, kur savu sniegumu piedāvās International Festival Ballet, prezentējot pasaulē lielāko "Gulbju ezera" izrādi.

Uzvedums būs īpašs ar 48 dejotāju-gulbju iesaisti—rekordu, kas pārspēj tradicionālos 18-24 dejojotājus baleta iestudējumos. Mākslinieciskais vadītājs Aleksejs Bogutskis nodrošinās, lai skatītāji iegrimtu pasaules slavenākajā un eleganākajā baletā ar visaugstāko meistarību.

Vēsturiskais konteksts un mākslinieciskā pieeja

Kopš sākās Krievijas agresija pret Ukrainu, troupe pilnībā mainījusi savu nosaukumu no "St.Petersburg Festival Ballet" uz International Festival Ballet, tagad bāzējoties Vācijā. Ar šo soli mākslinieki vēlas pasaulē paust savu skaidru nostāju pret kara draudiem un par mieru un sapratni starp cilvēkiem. Viņi piedalās protesta akcijās pirms un pēc katras uzstāšanās, nostājoties par taisnīgumu un mieru.

Mākslinieciskajā ziņā šis balets pārstāv Krievijas klasiskā baleta skolu tās tīrākajā formā, papildinot to ar mūsdienu ietekmēm un 21. gadsimta dejas tehniku, grezniem kostīmiem un krāšņām dekorācijām.

Programma

Viss pasaulē pazīstamais Pētera Čaikovska "Gulbju ezers" apburs skatītājus ar savu nemirstīgo klasiku un dziļo estētiku. Arī šo reizi romantiskais stāsts par balto un melno gulbi, kas simbolizē augstāko eleganci, tiks izcelts visaugstākajā līmenī.

Piezīmes skatītājiem

Izrāde būs ne tikai vizuāli un emocionāli aizraujoša, bet arī tehniski perfekta. Elegantas un raitas dejas kustības, harmoniskas skatuves vizuālās sastāvdaļas un bezkompromisa elegance padarīs šo vakaru par neaizmirstamu pieredzi.

Biļešu cenas: 27.00 - 67.00 eur.

Nepalaidiet garām iespēju piedzīvot pasaulē lielāko "Gulbju ezers" uzvedumu Rīgā, Arēnā Rīga, 8. novembrī!