Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


Alec Benjamin koncerts - Rīga, 8.aprīlis

Uzmanības centrā talantīgais dziedātājs un dziesmu autors Alec Benjamin, kurš iekarojis sirdis ar tādiem hitiem kā "Let Me Down Slowly" un "The Book of You & I", dodas Eiropas koncerttūrē un nākamā gada 8. aprīlī uzstāsies koncertzālē Palladium Rīga.

Amerikāņu dziesminieka Alec Benjamin stāsts aizsākās, kad viņš devās ar akustisko ģitāru uz Eiropu, lai popularizētu savu mūziku, iesildot jau atzinību ieguvušus mūziķus Francijā un Vācijā. Gadījumos, kad iekļūt koncertzālēs neizdevās, viņš spēlēja autostāvvietās pie pazīstamu mākslinieku koncertu norises vietām, lai piesaistītu sev uzmanību.

Muzikālā karjera un hiti

Viņa veselīgā humora pilnā attieksme pret dzīvi un jauneklīgā balss atbruņoja un savaldzināja miljoniem klausītāju visā pasaulē ar dziesmām - “Water Fountain”, “Let Me Down Slowly”, “End of the Summer”, “I Built A Friend”, “Paper Crown”.

Debijas singlu "Paper Crown" Bendžamins ierakstījis savas studentu kopmītnes istabiņā un publicēja to 2014. gadā. Pāris gadus vēlāk nāca klajā dziesmas "The Water Fountain", "End of the Summer," un "I Built a Friend". 2018. gada 16. novembrī mākslinieks publicēja miksteipu “Narrated for You” ar dziesmām "If We Have Each Other", "Water Fountain", "Annabelle's Homework," un "Let Me Down Slowly", kas māksliniekam atnesa atpazīstamību visā pasaulē.

Koncerts un uzstāšanās

Savos koncertos Alec Benjamin uzstājas kopā ar pavadošo rokgrupu, pats spēlē akustisko ģitāru un brīžiem arī klavieres. Starp dziesmām viņš uzjautrina klausītājus, sarunājoties ar tiem kā ar seniem draugiem. Viņa veselīgā attieksme pret dzīvi un paša daiļradi, ar vieglu smīnu atbruņojošā sejas izteiksme allaž atgādina, ka nekas pasaulē nav jāuztver pārāk nopietni un viennozīmīgi.

  1. gada maijā iznāca debijas albums “These Two Windows” (Atlantic Records), kas uzkāpa līdz “Billboard” pārdotāko albumu topa 8. vietai. Turpmākajos gados iznākuši vēl divi albumi – “(Un)Commentary” (2022. “Elektra Records”) un jaunākais “12 Notes” (2024. “Elektra Records”), kuru tūres ietvaros mākslinieks uzstāsies arī Rīgā.

Biļešu cenas

Biļešu cena: 41.50 - 254.99 EUR