Kvartets Raskin - Sandell - Perkis - Tarasov - Rīga, 18.oktobris

Rīgā uzstāsies pasaulē atzītu mūziķu kvartets - Džons Raskins, Vladimirs Tarasovs, Stens Sandells un Tims Pērkiss, 18.oktobrī plkst.19:00 Reformātu baznīcā Vecrīgā (Mārstaļu ielā 10). Šī būs pirmā un vienīgā reize, kad šie jaunā džeza un brīvās improvizācijas meistari spēlēs kopā vienā kvartetā.

Koncerta īpašais saturs

Koncertā skanēs elektroakustiskās improvizācijas, un tiks veikts ieraksts. Kvarteta izveides ideja radās saksofonistam Džonam Raskinam, kurš ir ilggadējs Tarasova, Pērkisa un Sandella kolēģis. “Šiem dižajiem mūziķiem vienmēr ir daudz ideju un enerģijas. Viņi virtuozi paplašina savu instrumentu valodu, pārfrāzējot improvizācijas un kompozīcijas sasaisti. Šī pieeja nodrošina plūdenu mūziķu mijiedarbību uz skatuves,” stāsta Raskins.

Kvarteta sastāvs:

  • Džons Raskins (ASV), saksofons
  • Stens Sandells (Zviedrija), klavieres
  • Tims Pērkiss (ASV), electronics
  • Vladimirs Tarasovs (Lietuva), perkusijas

Par māksliniekiem

Džons Raskins

Džons Raskins, dažādu saksofonu, elektronikas un koncertīnas speciālists, ir vislabāk pazīstams kā slavenā Rova saksofonu kvarteta līdzdibinātājs. Rova ir izdevusi vairāk nekā 40 albumu un koncertējusi daudzās valstīs. 1983. gadā Raskins pirmo reizi spēlēja ar Tarasovu Rīgas Džeza festivālā.

Stens Sandells

Stens Sandells ir ievērojama personība Zviedrijas improvizētajā mūzikā. Viņš ir taustiņinstrumentālists, producents un filozofijas doktors. Sandells ir sadarbojies ar vadošajiem Skandināvijas un pasaules improvizatoriem.

Tims Pērkiss

Tims Pērkiss tiek uzskatīts par vienu no aizraujošākajiem dzīvo elektronisko un datoru skaņu meistariem. Viņa karjera ilgst jau desmitgades, un viņš ir sadarbojies ar simtiem mūziķu no ASV un Eiropas. Pērkiss ir arī zinātnes un mūzikas muzeju ekspozīciju veidotājs un mediju konsultants.

Vladimirs Tarasovs

Vladimirs Tarasovs ir izcils perkusionists, komponists un vizuālais mākslinieks. Viņš ir atstājis spēcīgu iespaidu uz džeza un akadēmisko mūziku. Tarasovs komponē orķestriem, filmām un teātriem.

Katra šī mūziķa uzstāšanās uz vienas skatuves būs spožs un neaizmirstams notikums Rīgas mūzikas dzīvē, piedāvājot klausītājiem elektroakustiskās improvizācijas, kas pārkāpj žanru un šablonu robežas.

Biļetes cena

25.00 EUR

Nepalaidiet garām iespēju dzirdēt šos izcilos māksliniekus kopā!