Muzikālais brančs ar Trio Hai - Koncertzāle ARTISSIMO, 20.oktobris

Muzikālais brančs ar Trio Hai piedāvās aizraujošu ceļojumu pa optimisma caurstrāvoto un virtuozo amerikāņu mūziku, kuru izpildīs trīs izcili mūziķi – flautiste Ilona Meija, saksofonists Aigars Raumanis un pianiste Herta Hansena. Koncerts norisināsies 20. oktobrī 2024. gadā plkst. 13:00 koncertzālē ARTISSIMO Rīgā.

Programma "Amerikas Skices"

Koncertprogrammā skanēs trīs dažādi opusi, kas tapuši pēdējo trīsdesmit gadu laikā, piedāvājot klausītājiem izcilu amerikāņu mūzikas skaistumu un dažādību.

Ērikas Iveizens - "Balāde, pastorāle un dancis"

Mūsdienu amerikāņu komponists Ēriks Iveizens par savu darbu saka: "Flautas, mežraga un klavieru kombinācija rada kamermūzikas ansambli ar brīnišķīgām iespējām kontrastējošu krāsu un faktūru ziņā, kā rezultātā rodas kaleidoskopiska dažādu noskaņu pasaule." Šajā koncertprogrammā cikls pirmo reizi izskanēs versijā ar saksofonu.

Lauels Libermans - Trio flautai, saksofonam un klavierēm

Mūzikas kritiķis Aleks Ross rakstījis: "Lauels Libermans ir gardēdis amerikāņu komponistu vidū, kurš izbauda mirdzošus akordus, smalkas līnijas un samtainas faktūras." Libermana 2022. gadā radītais trio pirmoreiz izskanēs Latvijā.

Rasels Pītersons - Saksofona un klavieru kompozīcijas

Saksofonists Rasels Pītersons savos darbos apvieno Eiropas klasiskās un populārās mūzikas elementus, radot neatkārtojamu un neaizmirstamu skanējumu. Pītersona mūzikā saklausāma humora izjūta; piemēram, vienā no daļām tempa apzīmējumi ir "Tempo de tequila" un "Più tequila".

Biļešu cenas

Biļetes uz koncertu maksā 25.00 EUR.

Koncertzāle ARTISSIMO

Koncertzāle ARTISSIMO Rīgas sirdī piedāvā neformālu gaisotni brīvdienu koncertiem un gardu maltīti muzikālā branča formātā. Šī būs lieliska iespēja baudīt izcilu mūziku un pavadīt laiku mājīgā un estētiskā vidē.

Izpildītāji

Ilona Meija ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesore un rektore, ar bagātīgu koncertdarbību un pedagoģisko pieredzi. Herta Hansena, JVLMA kameransambļa un klavierpavadījuma klases asociētā profesore, ir aktīvi koncertējoša pianiste ar plašu starptautisku atpazīstamību. Aigars Raumanis ir viens no spožākajiem latviešu jaunākās paaudzes saksofonistiem, vairāku starptautisku konkursu laureāts un izcils mūziķis ar nozīmīgiem panākumiem.

Pievienojieties muzikālajam ceļojumam koncertzālē ARTISSIMO un ļaujieties Trio Hai aizraujošajām "Amerikas Skicēm”!