Kamermūzikas vakars - Mazā Ģilde, 26.oktobris

Kamermūzikas vakars Mazajā Ģildē ir pasākums, kuru nedrīkst palaist garām. Šī muzikālā vakara izpildītāji ir talantīgie mūziķi Antons Rosputjko (klavieres), Gļebs Pišņaks (čells) un Dalia Dedinskaite (vijole). Viņu sniegums solās būt izcils un emocionāli piesātināts, piedāvājot klausītājiem ceļojumu pa klases dzīlēm un modernās mūzikas niansēm.

Programma

Koncertā skanēs Johannesa Brāmsa, Edvarda Grīga un Morisa Ravēla meistardarbi. Katrs no šiem komponistiem piedāvā savu unikālo muzikālo stilu:

  • Brāmsa dziļums un psiholoģisms, kas saglabā savu aktuālitāti arī mūsdienās.
  • Grīga dramaturģija un apcere, ar emocionālo dziļumu un skanējumu.
  • Ravēla izteiksme un franču šarms, kas aizrauj un liek katrai notij iegrābties sirdī.

Izcili izpildītāji

Antons Rosputjko

Antons Rosputjko, kurš ir dzimis Jūrmalā, ir guvis atzinību gan Latvijā, gan starptautiskā mērogā. Viņš ir absolvējis prestižo "Mozarteum" universitāti Austrijā, kur izcilās tradīcijas un akadēmiskā pieeja mūzikai ir rūpīgi saglabātas. Šobrīd Antons turpina pilnveidot savu meistarību Itālijā. Viņa debijas albums "Šopēna šedevri" ir bijis veiksmīgs un ir iekļauts vairākās starptautiskās izlasēs.

Gļebs Pišņaks

Gļebs Pišņaks ir viens no izcilākajiem savas paaudzes čellistiem Baltijas valstīs. Viņš ir uzstājies mūzikas festivālos Eiropā, ASV un Ķīnā, kā arī koncertējis tādās prestižās vietās kā Amsterdamas Concertgebouw un Vīnes Musikverein. Viņa bagātā pieredze un dziļais muzikālais redzējums padara viņa priekšnesumus par neaizmirstamu piedzīvojumu.

Dalia Dedinskaite

Dalia Dedinskaite ir vijolniece, kuras talants un meistarība ir devusi viņai nacionālo un starptautisku atzinību. Studējusi Vīnes Mūzikas universitātē, Dalia ir guvusi izcilas atzīmes un rektora balvu. Pašlaik viņa ir Klaipēdas kamerorķestra pirmā koncertmeistare un Lietuvas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenā koncertmeistare. Dalia regulāri uzstājas solo un kamermūzikas pasākumos, piedaloties dažādos prestižos festivālos.

Norises vieta un biļetes

Datums / Laiks: 26. oktobris 2024, plkst. 19:00
Norises vieta: Mazā Ģilde
Biļešu cena: 10.50 - 35.00 EUR

Nāc un piedalies šajā izcilajā muzikālajā notikumā, kurā mūziķu talants un repertuāra bagātība iepriecinās un iedvesmos katru klausītāju!