Raaga Rang jeb Rāgas Krāsa koncerts - Rīga, 13.oktobris

Raaga Rang jeb Rāgas Krāsa ir Indijas klasiskā vokāla koncerts, kas norisināsies 2024. gada 13. oktobrī plkst. 18:00 Willa Teātrī, Stabu ielā 18c, Rīgā. Šis koncerts ir daļa no Indijas Rudens festivāla, un solists būs talantīgs Indijas dziedātājs Mohsin Ali Khan.

Mohsin Ali Khan nāk no slavenas vokālistu ģimenes un ir Kirana gharanas dibinātāju Ustad Abdul Karim Khana un Ustad Bahara Waheed Khana pēcnācējs. Viņš turpina ģimenes vokālās tradīcijas un skatītājiem būs iespēja izbaudīt ļoti tradicionālo dziedāšanas stilu - Kirana Gharana Gayaki.

Mohsins ir apdāvināts ar melodisku un efektīgu balsi. Pateicoties plašam balss diapazonam, viņš lieliski izpilda dažādu klasisko stilu kompozīcijas. Koncerta „Rāgas krāsas” ietvaros izskanēs vairākas rāgas, kā arī dziedātājs izpildīs indiešu klasiskās kompozīcijas kā ghazal un thumri.

Dalībnieki

Koncertā piedalās:

  • Mohsin Ali Khan (vokāls) /Indija
  • Aleksandrs Konančuks (sitāra) /Vācija
  • Ardžuns Santhošs (mridangam) /Indija

Festivāls Indijas Rudens

Festivāls Indijas Rudens ir laiks, kad Latvijā ierodas indiešu deju un mūzikas meistari. Latviešiem, kas pēta Indijas kultūras tradīcijas, šis laiks nozīmē studijas un kultūras sakaru veidošanu. Festivāla programmā ietilpst vairākas apmācības sesijas un meistarklases. Koncerts „Rāgas krāsa” ir muzikālais festivāla notikums.

Biļetes cena

Biļetes cena: 10.00 EUR

Tiekamies koncertā un baudīsim autentisko Indijas mūziku kopā!