DakhaBrakha koncerts - Rīga, 27.novembris

DakhaBrakha ir pasaules mūzikas kvartets no Kijevas, Ukrainas, kas ir ieguvis popularitāti ar savu unikālo "etniskā haosa" pieeju. Nosaukums DakhaBrakha nozīmē "dot/ņemt" senajā ukraiņu valodā, un tieši šis dvēseliskais nozīmes un skaņas savijums padara grupu tik īpašu. Grupu 2004. gadā izveidoja avangarda teātra režisors Vladislavs Troickis, un teātra ietekme ir jūtama arī viņu muzikālajās izrādēs.

Mūzikas pašizteiksme

DakhaBrakha eksperimentē ar ukraiņu tautas mūziku, pievienojot tās skanējumam dažādu pasaules valstu ritmus. Kvarteta apbrīnojami spēcīgais vokālais diapazons, kopā ar tradicionālajiem instrumentiem, rada patiesi transnacionālu skanējumu. Viņu muzikālais spektrs variē no intīmiem ritmiem līdz nemierīgiem, kas liek klausītājam padomāt par "kultūras un mākslas atbrīvošanos".

Starptautiskie sasniegumi

DakhaBrakha ir koncertējusi daudzās pasaules valstīs, tostarp Francijā, Lielbritānijā, Vācijā, ASV un Austrālijā. Ar saviem neaizmirstamajiem priekšnesumiem viņi ir piedalījušies daudzos starptautiskos festivālos, pārsteidzot klausītājus ar saviem priekšnesumiem un paplašinot ukraiņu kultūru globāli.

Par Pasākumu

Paredzamais koncerts Rīgā notiks 27. novembrī 2024. gadā Palladium koncertzālē. Šī būs lieliska iespēja dzirdēt DakhaBrakha aizraujošo mūziku dzīvajā izpildījumā.

Biļešu informācija

Cena: 30.00

Nezaudē iespēju piedzīvot šo neaizmirstamo mūzikas vakaru un uzzināt vairāk par ukraiņu "etniskā haosa" mūziku, kas ir tik daudzveidīga un aizraujoša.