Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Pūt, vējiņi izrāde Dailes teātrī augustā

Article Image

No 16. līdz 19. augustam Rīgā, Dailes teātrī, būs iespējams noskatīties Liepājas teātra šīs sezonas grandiozāko, spilgtāko, novērtētāko un iemīļotāko iestudējumu – Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga un Evitas Mamajas mūziklu "Pūt, vējiņi!". Iestudējumu, kurš, pateicoties skatītāju mīlestībai, ieguvis raidījuma 100g Kultūras balvu Kilograms Kultūras kā GADA NOTIKUMS teātrī un nodēvēts par latviešu supergrāvēju.

Raiņa luga jaunā skanējumā – viens no skaistākajiem stāstiem par mīlestību pasaules literatūrā, kuru jaunās skaņās radījuši režisors Dž.Dž.Džilindžers, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa un horeogrāfe Inga Krasovska.

Daugavietis Uldis ierodas saimnieces mājās, lai lūgtu sen nolūkotās saimniekmeitas Zanes roku, taču maltuvē nejauši sastaptā bārenīte Baiba izmaina Ulda likteni…

Galvenajās lomās Edgars Pujāts, Everita Pjata vai Aija Andrejeva, kā arī vēl vairāk nekā 15 Liepājas teātra aktieri.

"Erudīcija, dziļums, smalkums, kultūra, talants, zvērīgs un pašaizliedzīgs darbs: tas ir pirmais, bet nebūt ne vienīgais, kas šajā izrādē uzrunā. Kvalitātes, kas Latvijas teātrī un jo īpaši mūziklos nav bieži sastopamas. Baidos pārspīlēt, bet Pūt, vējiņi! man šķiet pirmais īstais modernā skatuves valodā atrisinātais nacionālais mūzikls, kas ne tikai mums pašiem, bet arī ārpusniekiem palīdzētu labāk saprast latviešu dvēseli," tā par iestudējumu teikusi teātra zinātniece Silvija Radzobe.

Mūziklu iespējams apmeklēt 16., 17. un 18. augustā plkst. 19:00, 18. augustā plkst. 13:00 un 19. augustā plkst. 18:00.

Biļetes iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski www.bilesuparadize.lv.