Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Skaistā Uguns Paparde Valmierā

Article Image

1 . septembrī Pauku priedēs, Valmierā, notika viens no krāšņākajiem un interesantākajiem šā gada pasākumiem – 8. starptautiskais uguņošanas festivāls "Uguns paparde". Piecas pirotehnikas kompānijas veidoja stundu garus muzikālus uguņošanas priekšnesumus. Paralēli pilsētā visas dienas garumā notika Ziedu svētki.

Festivāla galvenā ideja ir parādīt skatītājiem sacensību veidā, cik daudzveidīgas ir uguņošanas iespējas. Tā bija koša izrāde debesīs, kas sagādāja īpašu svētku sajūtu un pozitīvas emocijas apmeklētājiem. Šogad festivālā piedalījās tikai ārvalstu kompānijas:
· Magic Fireworks no Francijas;
· ????????? ?????? no Krievijas;
· Kalvin no Baltkrievijas;
· Blikas no Lietuvas;
· Hansa Ilutulestikud no Igaunijas.

Festivāla organizators Jānis Nutovcs izklāstīja sacensību noteikumus: "Katra festivāla dalībnieka uguņošanas sastāv no divām programmām: obligātās un brīvās. Obligātās daļas pamatā ir mūzika no filmas "Karību jūras pirāti", savukārt otrajai daļai katrs dalībnieks pats var izvēlēties mūziku. Uzvarētāju nosaka skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums. Žūrijas locekļi neatkarīgi cits no cita vērtēs katru priekšnesumu, uzmanību pievēršot kompozīcijai, oriģinalitātei, krāsu dažādībai, kā arī mūzikas un uguņošanas sinhronizācijai."

Valmieras Kultūras centra direktore Vaira Dundure: "1. septembrī Valmierā ikgadējos Ziedu svētkos ziedēja ne vien krāšņas ziedu kompozīcijas, bet arī krāsainas uguns puķes debesīs. Esam priecīgi, ka jau otro reizi varējām uzņemt starptautisko uguņošanas festivālu Valmierā! Festivālā bija ne vien bagātīga uguņošanas programma, bet arī daudzveidīga muzikālā programma."