Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Miķeļdienas gadatirgus Doma laukumā

Article Image

Zemnieki, biškopji, maizes cepēji, individuālie ražotāji, amatu meistari un tirgotāji aicina ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi sestdien, 29. septembrī, apmeklēt Miķeļdienas gadatirgu Doma laukumā.

Kā allaž, atzīmējot Miķeļdienu, Rīgā tradicionāli tiek rīkots rudens ražas svētku pasākums – Miķeļdienas gadatirgus. Šogad tirgus apmeklētājiem no plkst. 10.00 līdz 17.00 būs iespēja baudīt gan kultūras programmu, gan iepirkties tirdziņā. Miķeļdienas gadatirgū būs iespēja iegādāties amatnieku un tautas lietišķās mākslas meistaru darinājumus, kā arī nopirkt rudens ražas veltes, gaļu, zivis, medu, maizi, veselības un ārstnieciskās kosmētikas izstrādājumus, pirts lietas un grāmatas.

Par jauku noskaņojumu gan tirgotājiem, gan tirgus apmeklētājiem gādās profesionālais pūtēju orķestris "Rīga", Vairis Nartišs un "Zaļumballes orķestris", Kristīnes Kārkles etnogrupa. Apmeklētājus priecēs arī Tautas deju ansambļi "Līgo" "Teiksmiņa" un "Dancītis", deju kolektīvs "Grieži", deju kopas "Marmale" un "Kamolītis". Tirgū uzstāsies bērnu vokālie ansambļi "Knīpas un Knauķi" un "Magonīte", kā arī koklētāju ansamblis "Kokļu klubs", jauktais koris "Amadeus" un populārais dziedošo aktieru ansamblis "Drama".

Miķeļdienas svinības notiks arī Rīgas apkaimēs. 29. septembrī no plkst. 12.00 līdz 14.30 Rīgas kultūras centra "Iļģuciems" pagalmā paredzēta lustīga dancošana, liela dziedāšana un radoša darbošanās. Pasākumā piedalīsies Zoja Heimrāte, Ilga Reizniece, Valda Vītola un Māris Muktupāvels, kā arī Rīgas kultūras centra "Iļģuciems" deju un vokālie kolektīvi , tautas lietišķās mākslas studijas. Savukārt kultūras centrs "Imanta" aicina uz bērnu darbu izstādi "Rudens veltes" un Miķeļdienas pasākumu.

Turklāt 29. un 30. septembrī Miķeļdienas gadatirgus noskaņās laukumā pie Kongresu nama notiks Burkānu festivāls, kurā paredzētas dažādas aktivitātes, tajā skaitā, "Lielās burkānu skulptūras" būvēšana, kā arī radošas meistardarbnīcas un animācijas filmu seanss Kongresu namā.