Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


LEĢIONĀRI. Diskusija ar kaušanos. Rīgā, Sanktpēterburgā, Tartu, Tallinā.

Article Image

10.oktobrī Rīgā, 13.oktobrī Sanktpēterburgā, 18., 19., 20. novembrī Rīgā, 5.decembrī Tartu, 6.decembrī Tallinā.

Līdzsvara meklējumi mūžīgajai dilemmai starp indivīda un sabiedrības brīvību – vai cena, ko maksājam par vispārējo labumu, nav pārāk augsta? Izrāde "Leģionāri" ir dzīva diskusija divu jaunu cilvēku starpā, kas atklāj gruzdošo zemslāni – aizvainojumu par pāri darījumu un pieviltu uzticēšanos. Jautājums paliek atklāts – kurš ir pievīlis kuru, un – kāpēc?

"Nav vārdu, lai raksturotu režisora un aktieru darbu - ar "ģeniāli" būtu par maz un par īsu. Ar "teicami" būtu par vienkāršu. Ar "šokējoši" būtu pārāk dramatiski. [...] Asiņainākā izrāde, kādu jebkad esmu redzējis. Tas noteikti jāredz!" Edgars Vansovičs

"Izrāde "Leģionāri" – viens no pārsteidzošākajiem un spēcīgākajiem teātra mākslas iespaidiem pēdējā laikā, ar ķeksīti "jāredz!"" (c) Anda Buševica un Tālis Eipurs.

Izrāde "Leģionāri" ir izvirzīta 2011./2012. gada sezonas Teātra balvai "Spēlmaņu nakts" nominācijā Gada latviešu autora darba iestudējums. Kārlis Krūmiņš par spēli izrādē "Leģionāri" ir izvirzīts 2011./2012. gada sezonas Teātra balvai "Spēlmaņu nakts" nominācijā Gada aktieris. Valters Sīlis par izrādes "Leģionāri" režiju ir izvirzīts 2011./2012. gada sezonas Teātra balvai "Spēlmaņu nakts" nominācijā Gada režisors.

Izrāde bez starpbrīža, ilgums 2 stundas, bez starpbrīža. Izrādes pamatvalodas ir angļu un latviešu, varoņi epizodiski runā zviedru, vācu, somu valodās.

Tuvākās izrādes Ģertrūdes ielas teātrī:
10.oktobrī, 18., 19., 20.novembrī, biļetes www.bezrindas.lv un galerijā
ISTABA, rezervācijas git@git.lv

Tuvākās viesizrādes:
13. oktobrī Sanktpēterburgā, Krievija: XXII Starptautiskais festivāls "Baltijskij dom"
5. decembrī Tartu, Igaunija: Tartu Uus Teater
6. decembrī Tallinā, Igaunija: Kanuti Gildi Saal