Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Doma laukumā iedegs egli un atklās Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņu 2012

Article Image

Svētdien, 2. decembrī, plkst. 18.00 Doma laukumā tiks iedegta Ziemassvētku eglīte un atklāts Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš. Klātesošos priecēs Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālais ansamblis "Knīpas un Knauķi", grupa "Mirage Jazz Octet", dziedātāji Igo un Laimis Rācenājs, perkusionists Nils Īle un Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa.

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš strādās no 2. decembra līdz 13. janvārim. Tirdziņš būs atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00, bet piektdienās un sestdienās līdz pat 22.00. Tirdziņa darbību nodrošina SIA "Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš". Kā ierasts, īpašu svētku noskaņu piektdienu vakaros un brīvdienās radīs daudzveidīga kultūras programma, kuras norise tiek līdzfinansēta no Rīgas pašvaldības, jo guva atbalstu kultūras pasākumu projektu konkursā.

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš darbojas jau vairāk nekā desmit gadus, un tas ir guvis rīdzinieku un pilsētas viesu atzinību. "Protams, tas uzliek papildus atbildību, jo ir jāmāk gan noturēt uzstādīto kvalitātes latiņu, gan katru gadu jāpiedāvā arī kaut kas jauns. Šis gads nebūs izņēmums," saka Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa dibinātājs Andris Kreislers.

Tirdziņā būs nopērkami Latvijas labāko amatnieku darinājumi un kulināru gatavotie gardumi, Ziemassvētku noskaņu radīs īpašais "ugunsnamiņš". Bērnus gaidīs izjādes ar poniju, būs trusīši un jēriņi. Katru dienu darbosies karuselis. Mazos un lielos tirdziņa apmeklētājus savā namiņā ar kamīnu gaidīs Ziemassvētku vecītis.

Tirdziņa organizatori rīko arī labdarības akciju. No katra ietirgotā lata Ziemassvētku tirdziņa dalībnieki – tirgotāji un amatnieki ziedos piecus santīmus "Latvijas Bērnu fondam", kā arī apmeklētāji tiek aicināti, pievērst uzmanību īpašajām apsveikuma kartiņām "Latvijas Pasta" namiņā, kuras iegādājoties varēs atbalstīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas onkoloģijas nodaļu. Savukārt "Kaķu namiņā" varēs iepazīties ar dzīvnieku pansijas "Ulubele" iemītniekiem, kuri gaida jaunus saimniekus.